Europa press

Logo ep

    Barcelona tindrà un Museu Olímpic i de l'Esport a partir del 2007

    12:1418.11.2005



    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha confirmat avui que la ciutat tindrà un Museu Olímpic i de l'Esport a partir del 2007 al costat de l'Estadi de Montjuïc, segons una mesura de govern que va presentar el regidor d'Esports, Pere Alcober.

    El solar està delimitat per l'avinguda de l'Estadi, el passeig Olímpic i els carrers Vivers i dels Tres Pins. Segons les previsions, les obres per a la construcció del museu començaran el mes de desembre i s'obrirà al públic la primavera del 2007.

    El museu tindrà un "espai d'ídols" en què hi haurà protagonistes destacats de l'esport que seran escollits per votació popular i que es renovaran constantment. També acollirà una zona per a l'esport de masses i els grans esdeveniments.

    COL·LECCIÓ SAMARANCH.

    Un dels espais més emblemàtics serà la Col·lecció Joan Antoni Samaranch, que té com a objectiu reflectir l'esperit esportiu olímpic a través de peces relacionades amb l'esport, l'art i la cultura, de l'expresident del Comitè Olímpic Internacional.

    També hi haurà una sala d'exposicions temporals, una mostra de l'esport en diferents civilitzacions i s'hi instal·larà la seu de la Fundació Barcelona Olímpica.

    UNA INVERSIÓ DE MÉS DE VUIT MILIONS.

    El projecte arquitectònic i d'execució de l'obra té un cost de 4,24 milions d'euros, que procedeixen a parts iguals de l'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l'Estat, amb un milió d'euros cadascun. L'aportació de 240.000 euros anirà a càrrec del Comitè Olímpic Espanyol.

    El pressupost per tirar endavant el projecte museològic i museogràfic significa 4 milions més d'euros, que seran finançats per l'Ajuntament a través de l'empresa Barcelona Serveis Municipals (BSM), que gestionarà aquest equipament.

    L'edifici està format per dos blocs diàfans de doble altura, protegits per una coberta vegetal enjardinada. La superfície total construïda és de 4.000 metres quadrats, repartits en quatre nivells. Els arquitectes responsables del projecte són Xavier Basiana i Toni Camps, de l'estudi de Nau Ivanow.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies