Europa press

Logo ep

    Bancaixa s'adherix al Pacte Mundial de les Nacions Unides

    16:0417.01.2005


    VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

    El president de Bancaixa, José Luís Olivas, ha remés al secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan, a través de la Secretaria General del Pacte Mundial a Espanya, una carta en la qual expressa l''adhesió de l''entitat al Pacte Mundial i als seus deu principis, "que assumix com a part fonamental de l''estratègia, de la cultura i del comportament empresarial de l''entitat a totes les seues àrees d''influència", han informat hui fonts de l''entitat.

    D''esta manera, han afegit, "es complix l''acord adoptat per unanimitat al Consell d''Administració de Bancaixa, celebrat el 22 de desembre passat". Bancaixa figura així en la plataforma del Pacte Mundial que hi ha a Espanya juntament amb altres grans empreses, sindicats, associacions i col·lectius que s''han sumat a este projecte a Espanya.

    Amb esta adhesió, Bancaixa assumix, entre d''altres, "el compromís d''implantar i de desenvolupar polítiques específiques en matèria de drets humans, laborals, mediambientals i de lluita contra la corrupció, i establix procediments de diàleg amb tots els col·lectius afectats".

    Amb esta iniciativa Bancaixa, assenyalen les fonts, "ha fet un pas més en el seu projecte de govern i de responsabilitat social corporativa, que va posar en marxa el mes de juliol passat per decisió dels seus òrgans de govern i que es reflectirà al llarg d''enguany en els primers informes que faça públics".

    El Pacte Mundial és una iniciativa internacional i de caràcter voluntari, llançada pel Secretari General de les Nacions Unides, Kofi Annan, el 31 de gener del 1999, a totes les empreses, organitzacions laborals, ONG i altres agents de la societat civil, per a aconseguir una economia global integral, sostenible i responsable, basada en valors ètics universals i en deu principis internacionalment acceptats.

    Estos principis, han recordat des de Bancaixa, "graviten entorn dels drets humans, dels drets laborals i del medi ambient, i es deriven de la Declaració Universal dels Drets Humans, de la Declaració de l''Organització Mundial del Treball i de la Declaració de Río sobre Medi Ambient i Desenvolupament, i Lluita Anticorrupció".

    El Pacte Mundial demana a les empreses "que integren estos principis en l''eix de les seues activitats de negoci i que els seus projectes i les seues operacions estiguen orientats cap al mateix esperit dels principis i cap al compliment dels objectius generals de l''ONU". Un dels objectius "primordials" és "incorporar els principis, i per tant, la responsabilitat cívica corporativa a l''estratègia de direcció de les corporacions i als òrgans de presa de decisions", han conclós des de Bancaixa.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies