Europa press

Logo ep

    El Govern anuncia la construcció d'un metro que connectarà la plaça d'Espanya, son Castelló, son Sardina i la UIB

    15:4324.11.2004




    PALMA DE MALLORCA, 24 (EUROPA PRESS)

    El Govern ha presentat avui l''estudi de viabilitat per a la construcció d''un tren soterrat que connectarà la futura estació intermodal de la plaça d''Espanya de Palma amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb parades al polígon de son Castelló i son Sardina, segons han anunciat avui el president del Govern, Jaume Matas, la consellera d''Obres Públiques, Mabel Cabrer, i l''alcaldessa de Palma, Catalina Cirer.

    El projecte, que està previst que estigui en informació pública d''aquí a un mes, sortirà a concurs el 2005, amb un termini d''execució de 30 mesos i un pressupost de 90,8 milions d''euros que assumirà el Govern. El metro cobrirà el trajecte plaça d''Espanya-Son Castelló en set minuts, amb freqüències de vuit i dotze minuts en hora punta, i connectarà la plaça d''Espanya i la UIB en dotze minuts.

    La línia, totalment electrificada, anirà soterrada des de l''estació intermodal de la plaça d''Espanya fins a la sortida del polígon de son Castelló. En aquest tram tindrà una parada al carrer Jacint Verdaguer i son Oliva, i quatre parades a son Castelló (carretera de Buñola, Asima, son Castelló i Camí dels Reis).

    A l''altura del camí dels Reis el tren sortirà a la superfície, continuarà amb una parada a son Sardina i, després de passar per sobre de la carretera de Sóller, se soterrarà de nou abans d''arribar a la carretera de Valldemosa fins a arribar a l''estació de la UIB.

    Matas ha destacat la importància d''aquesta nova infraestructura per a la ciutat de Palma, que ha dit és fruit d''"una decisió molt seriosa i estudiada", aprofitant la sinergia del projecte de soterrament de l''estació de Palma i la demanda en aquest trajecte. El president ha avançat que el Govern no descarta l''ampliació del metro en el futur. "Comencem per aquest trajecte perquè és el millor, però el futur dependrà del que els polítics i els gestors siguem capaços d''imaginar", ha declarat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies