Europa press

Logo ep

    PP i CiU denuncien el "centralisme" barceloní dels comptes de Política Territorial

    12:4623.11.2004


    BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

    El diputat de CiU Josep Rull i el diputat del PP Manuel Ibars han coincidit avui a qualificar el pressupost de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de "centralista", perquè consideren que concentren la major part d''inversions a l''àrea metropolitana de Barcelona i obliden les comarques. Rull, que ha presentat l''esmena de CiU a la devolució dels pressupostos d''aquesta Conselleria, ha qualificat el d''infraestructures de "projecte centralista i jacobí", ha assegurat que els comptes d''aquest Departament "no van adreçats a l''equilibri territorial de Catalunya", sinó que "són terriblement centralistes".

    Rull ha al·ludit a les "xifres demolidores" del pressupost per al 2005 del tripartit i ha assegurat que troba "23 comarques infradotades d''inversió". A més, per al diputat nacionalista, els comptes de la Generalitat en aquest àmbit es dediquen a "eixugar la no-inversió del Govern de l''Estat". En aquest sentit, Rull ha qualificat de "fracàs absolut" el fet que "l''Estat només aporti el 32% [de la inversió] i el Govern català hagi d''aportar el 40%".

    El diputat popular ha considerat també que el pressupost d''Obres Públiques -al qual també ha presentat esmena a la totalitat- configura "un model insolidari de finançament" centrat a l''àrea metropolitana de Barcelona. Per Ibars, el pressupost d''aquest Departament "no preveu la realització de cap de les reivindicacions en matèria d''infraestructures de comunicació de cap dels territoris extrametropolitans de Catalunya".


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies