Europa press

Logo ep

    La Generalitat recomana no tirar les cendres dels difunts en el mar ni els boscos ni abandonar les urnes

    16:2127.10.2004




    BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

    El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà, ha recomanat avui als ciutadans que no tirin les cendres dels difunts en llocs com ara el mar o els boscos per no contaminar el medi ambient i ha demanat que no abandonin les urnes, ja, que cada any, es troben unes 600 unitats dispersades per Catalunya.

    Milà ha fet aquestes declaracions a la presentació de les millores en els cementiris de Collserola i Montjuïc, juntament amb el quart tinent d''alcalde i president de l''empresa Serveis Funeraris de Barcelona, José Cuervo. Una de les novetats és la inauguració d''una nova tecnologia a Collserola que des d''avui permet entregar les cendres a les famílies en un termini de quatre hores, servei que abans trigava vint-i-quatre hores.

    El conseller ha ressaltat que el procediment de Serveis Funeraris de Barcelona és "exemplar" pel que fa al respecte al medi ambient i ha dit que, "si durant la vida demanem als ciutadans que visquin de manera sostenible, també és important un tractament respectuós amb el medi" una vegada morts.

    Després del procés d''incineració, una de les opcions més utilitzades per les famílies i els éssers pròxims és guardar les cendres a casa o escampar-les per algun lloc relacionat amb la vida o els records del difunt, com ara el mar o el bosc.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies