Europa press

Logo ep

    Sergi Gordo, nou secretari general de l'Arquebisbat de Barcelona

    13:2716.09.2004


    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    L''arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha nomenat monsenyor Sergi Gordo com a secretari general de l''Arquebisbat de Barcelona, en substitució de Salvador Cristau, que ocuparà un càrrec en la nova diòcesi de Terrassa.

    Gordo, nascut el 23 de març del 1967 a Barcelona, té 37 anys. Va començar els estudis al seminari Menor i els va continuar al seminari Conciliar de Barcelona.

    És llicenciat en ciències eclesiàstiques per la Facultat de Teologia de Catalunya. També va obtenir la llicenciatura en filosofia en la Facultat de Fisolofia de la Universitat Ramon Llull, de la qual actualment és professor.

    Va ser ordenat sacerdot a la parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, el 14 de juny del 1992. Ha treballat en les activitats pastorals de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat, en aquesta localitat.

    Des del 1992 al 2000 va formar part de l''equip encarregat del seminari Menor de la diòcesi i va col·laborar amb la Delegació Episcopal per a la Vida Consagrada, com a responsable de les relacions amb les institucions seculars.

    Recentment, ha ampliat els seus estudis de filosofia a Munic i, actualment, ultima la seva tesi doctoral en filosofia sobre el pensament del jesuïta català Eusebi Colomer, nascut a Girona i que va morir el 1997.

    Sobre aquest pensador català, Gordo ha editat un text inèdit sota el títol ''Tres pensadors medievals enfront de la qüestió de Déu". També va presentar una ponència en les Jornades d''Estudi sobre el Pensament de Colomer, que es van fer el mes de novembre passat a Girona.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies