Europa press

Logo ep

    Manuel Angel Conejero, Luis Prades, Vicente Ferrero i Isabel Morant entren en el Consell Valencià de Cultura

    19:1717.05.2004


    VALENCIA, 17 (EUROPA PRESS)

    El catedràtic de Filologia Anglesa de la Universitat de València i dramaturg Manuel Angel Conejero, el pintor Luis Prades i l''escultor Vicente Ferrero entraran en el Consell Valencià de Cultura (CVC) a proposta del PP, mentre que la professora d''Història de la Universitat de València Isabel Morant ho farà a proposta del PSPV. A més, els consellers a proposta del PP Santiago Grisolía, que presidix la institució, Enrique García Asensio, Juan Ferrando Badía i Rosa María Rodríguez Magda, seran reelegits i també es manté els consellers a proposta del PSPV Ramon Lapiedra, Manuel Sanchis Guarner i Jesús Huguet, així com a la representant per EU-Entesa Carme Morenilla.

    Les Corts Valencianes votaran demà les candidatures per a la renovació de 12 dels 21 integrants del CVC -quatre del PSPV, set del PP i un d''EU-Entesa- i també elegiran els tres membres de la Sindicatura de Comptes, òrgan a què accedixen l''expresidenta de les Corts Valencianes Marcela Miró, a proposta del PP, i el portaveu adjunt socialista a la Cambra, Antonio Moreno, a proposta del PSPV, i en què repetix l''actual Síndic Major, Rafael Vicente Queralt.

    Manuel Angel Conejero és catedràtic de Filologia Anglesa de la Universitat de València, rector president de la Fundació Shakespeare i dramaturg. Va ser director artístic de Teatres de la Generalitat Valenciana des de setembre del 1995 a l''abril del 1996 i responsable del Palau de la Música durant els períodes 1987-1990 i 1991-1993.

    El pintor castellonenc Luis Prades, membre fundador del Grup Parpalló i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, ha obtingut diversos guardons, entre ells l''Alta Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural, concedida el 1998 com a membre del CVC, institució a què va pertànyer des del 1995 fins al 2002.

    Vicente Ferrero, nascut a Banyeres de Mariola a l''octubre del 1944, és doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, catedràtic de dibuix, director del Museu Provincial de Belles Arts d''Alacant (Mubaj) i representant de la Diputació alacantina en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

    Manuel Angel Conejero cobrix la vacant que va deixar en l''organisme l''escriptor Vizcaíno Casas, mort el 2 de novembre del 2003, mentre que els altres dos substituïxen els consellers pel quota del PP Manuel Muñoz, anomenat recentment director general de Patrimoni Cultural, i Leopoldo Peñarroja.

    Per part del PSPV, entra en el CVC la professora de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València Isabel Morant, que cobrix la vacant que va deixar en l''organisme Rosa Serrano quan va dimitir el 2002.

    Isabel Morant és doctora en Geografia i Història en l''especialitat d''Història Moderna i autora de diversos estudis sobre la dona. Va ser vicerectora de la Universitat de València des de juny de 1984 fins a juliol de 1990 i és directora de la Universitat d''Estiu de Gandia des d''octubre de 1994.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies