Europa press

Logo ep

    Alumnes de filologia catalana dels Països Catalans celebren demà a la UIB el seu III Congrés de Filologia Catalana

    20:2304.05.2004


    PALMA DE MALLORCA, 4 (EUROPA PRESS)

    El III Congrés d''estudiants de filologia catalana, que s''inaugura demà a la UIB, reunirà almenys cent alumnes de la carrera de diferents universitats dels Països Catalans. L''organitzador del Congrés, Joan Terrassa, ha explicat a Europa Press avui, que l''objectiu és unificar els plans d''estudis de filologia catalana de totes les universitats on s''ofereix aquesta llicenciatura i aconseguir beques que facin possible la mobilitat per a aquests alumnes entre els diferents centres universitaris.

    A través del cicle de conferències, organitzat per l''Assemblea d''alumnes d''estudiants de filologia catalana i la Coordinadora d''Estudiants dels Països Catalans (CEPC), Joan Terrassa, organitzador de l''acte, ha apuntat que els participants tindran ocasió de conèixer quines són les necessitats que tenen els alumnes de filologia catalana en cada Universitat i saber què cal reclamar als centres universitaris.

    A més ha destacat especialment la taula rodona «L''Estàndard i els mitjans de comunicació», que se celebra demà a l''edifici Guillem Xifri de Colonya i, la conferència «La unitat de la llengua i la situació actual del català», que s''impartirà divendres a les cinc de la tarda a la sala d''actes de l''edifici Anselm Turmeda de la UIB.

    Terrassa ha manifestat que en el III Congrés es parlarà sobre les beques Erasmus, que permeten la mobilitat d''alumnes a universitats de l''estranger. La UIB, compta amb una beca Erasmus amb la Universitat de Sheffield, però els estudiants de filologia catalana també demanaran que s''ampliï aquesta beca perquè els alumnes que ho desitgin puguin anar a estudiar i conèixer més universitats de l''estranger.

    Un altre punt que es debatrà al Congrés serà el Document de Bolonya, que recollirà la regulació de la unificació europea d''universitats i, que podria afectar les carreres que no tinguin en el primer curs, com a mínim, cinquanta alumnes matriculats, un cas que esdevé en moltes carreres que s''imparteixen a la UIB i, que segons el document de Bolonya haurien de desaparèixer.

    A més, dins dels actes que es faran al congrés els alumnes d''aquesta llicenciatura debatran sobre la situació social als Països Catalans i com afecta l''ús del català als estudiants de filologia catalana.

    El III Congrés de Filologia Catalana es fa per segona vegada ala UIB, i acull alumnes de filologia catalana i d''altres carreres com ara filologia hispànica i dret i és que, segons ha apuntat Terrassa, participar en aquest Congrés es validarà amb 1''5 crèdits de lliure elecció.

    La inauguració anirà a càrrec de Joan Mas, director del Departament de Filologia Catalana de la UIB, i de Joan Antoni Mesquida, vicerector de la Universitat de les Illes Balears a l''Aula Magna de l''edifici Guillem Cifre de Colonya a les dotze del migdia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies