Europa press

Logo ep

    Llach torna per aixecar el Camp Nou amb el seu cant a la "llibertat" 'Venim del nord, venim del sud'

    00:3030.06.2013

    Quintana, Peret, Dyango, Paco Ibáñez i la Dharma es guanyen les grans ovacions

    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    El cantant Lluís Llach ha tornat aquest dissabte a l'escenari després de sis anys de retirada, per cantar 'Venim del nord, venim del sud' al Concert per la Llibertat, una cançó que ha aixecat dels seients les 90.000 persones que han anat a la cita a favor d'una consulta d'autodeterminació.

    'A cappella', sense el piano que en la majoria d'ocasions l'ha acompanyat en la seva llarga carrera artística i amb la seva gorra de llana característica, ha interpretat la cançó amb el cèlebre vers en català 'I no ens mena cap bandera que no es digui llibertat'.

    La primera gran ovació de la vetllada se l'ha portat Sopa de Cabra, capitanejada per Gerard Quintana, que, després de tocar 'Camins' --una de les cançons més recordades del grup--, ha afegit a la festa el debat sobre les retallades en serveis socials: "Aquesta és la llibertat que volem, la que no deixa ningú pel camí".

    Abans de versionar la cançó de Raimon 'Al Vent', els cantants Cesk Freixas i Pau Alabajos ha tingut un record per a Ester Quintana --que va perdre un ull per un impacte, presumptament d'una pilota de goma, durant la manifestació a Barcelona de l'última vaga general.

    També ha estat aclamat el cantant Dyango, que, al costat de Pep Sala i els 90.000 presents, ha entonat el 'Boig Per Tu' abans de donar pas a la part més rumbera del concert, amb l'actuació de Sabor de Gràcia i Peret, que ha aixecat el públic dels seus seients versionant 'L'emigrant'.

    "CATALUNYA ÉS PODEROSA"

    El 'rei de la rumba' ha afegit al seu repertori --ha estat dels pocs que han tocat dues cançons-- 'Ella tiene poder', tot i que, en un gest de complicitat amb els assistents, ha modificat la lletra per canviar el 'Barcelona és poderosa, Barcelona té poder' per 'Catalunya és poderosa, Catalunya té poder'.

    Entre tots ells també ha actuat Paco Ibáñez, que ha merescut el silenci respectuós del Camp Nou tocant el 'Como tú' del poeta León Felipe acompanyat de la seva guitarra, i el silenci que ha derivat en ovació quan, tot tancant la cançó, s'ha dirigit al públic: "Estimo Catalunya i els catalans per ser com són: Visca Catalunya eternament".

    També s'ha guanyat un llarg aplaudiment la Companyia Elèctrica Dharma, que ha interpretat amb la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet la cançó contra la repressió franquista 'Què volen aquesta gent' que ella va fer tan popular, abans d'agitar el públic amb 'La presó del rei de França' en la cèlebre versió de la Dharma.

    Minuts abans de l'actuació de Llach, que ha marcat l'equador del concert, ha arribat un dels punts àlgids de l'acte quan s'ha desplegat un mosaic amb el lema 'Freedom Catalonia 2014' mentre es cantava l'himne de Catalunya, 'Els Segadors'.

    GOVERN I SINDICATS

    Han presenciat el concert sis membres del gabinet d'Artur Mas: la vicepresidenta, Joana Ortega; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el de Presidència, Francesc Homs; el de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el de Justícia, Germà Gordó, i la d'Educació, Irene Rigau.

    També hi han assistit els expresidents del Parlament Joan Rigol (UDC) i Ernest Benach (ERC); el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego; el d'UGT, Josep Maria Àlvarez; el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i els diputats al Parlament Josep Vendrell (ICV), Joan Mena (EUiA) i David Fernández (CUP).

    El president Artur Mas ha estat aquest dissabte a Menorca pel casament de la seva filla, mentre que el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran (UDC), ha aclarit en un apunt de Twitter recollit per Europa Press que no hi ha assistit perquè tenia un compromís previ tot i que "comparteix la reivindicació".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies