Europa press

Logo ep

    Arrenca el Concert per la Llibertat en un Camp Nou inundat per 'estelades'

    20:3829.06.2013

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    El Concert per la Llibertat ha arrencat aquest dissabte a les 20.06 hores amb la Sardana de Juny de la Cobla de Cambra de Catalunya, a un Camp Nou inundat d''estelades' i al crit de 'independència, independència'.

    Davant dels 90.000 assistents que, segons ha informat l'organització, vestien l'estadi amb els colors de la 'senyera' i la 'estelada', una breu presentació des de la megafonia reivindicant el dret dels catalans a escollir lliure i democràticament el seu futur ha donat el tret de sortida al concert.

    A l'exterior de l'estadi, els habituals estands amb 'merchandaising' del FC Barcelona han estat substituïts per estands amb 'estelades' i samarretes reivindicatives, i la paraula 'independència' ha estat la protagonista en la majoria de pancartes que s'han exhibit dins i fora del camp.

    Tot i que els organitzadors de l'esdeveniment, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), han assegurat a cada moment que es tractava d'un concert a favor de la consulta i no proindependentista, a les 19.25 hores s'ha sentit el primer càntic d'independència i, des d'aleshores, els assistents han demostrant que el to general de l'acte era marcadament sobiranista.

    A les portes de l'estadi, on la gent ha entrat escalonadament des de les 18.00 hores, diversos partits i organitzacions independentistes s'han concentrat per formular les seves reivindicacions i lliurar pamflets als assistents al concert.

    L'ANC ha aprofitat per recollir firmes per a la campanya amb la qual pretén aconseguir la independència a través del dret de petició si la consulta fracassa, SI per demanar als ciutadans que participin en un enquesta per decidir la pregunta de la consulta, i la plataforma 'Per canviar-ho tot' recordava que la independència ha de servir també per impulsar un nou model de societat.

    ALCOHOL

    Els socis del FC Barcelona que han acudit al concert s'han portat una sorpresa quan han acudit als bars que hi ha a l'estadi ja que, a diferència dels dies de partit, aquest dissabte sí se servien begudes alcohòliques, cerveses i copes.

    Un dels encarregats dels bars comentava com estarien de contents alguns socis si hagués alcohol els dies de partit, sobretot els aficionats estrangers, que se sorprenen i mostren la seva decepció partit rere partit quan als bars de l'estadi se'ls serveix la cervesa sense alcohol.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies