Europa press

Logo ep

    Treballadors del Clínic protesten amb una cadena humana contra la "privatització encoberta"

    19:4929.06.2013

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    Desenes de treballadors de l'Hospital Clínic de Barcelona han protestat aquest dissabte amb una cadena humana davant de la façana de l'edifici en contra de la possibilitat de que una fundació privada passi a gestionar el centre, que consideren una "privatització encoberta".

    En declaracions a Europa Press, la portaveu dels treballadors Marcel·la Güell ha criticat que la direcció del centre no és transparent ja que no informa del futur model de gestió, i ha lamentat que l'assumpte "és ple de misteris".

    Güell ha criticat que quan es parla d'un model gestionat pels treballadors, en realitat es tracta d'un patronat format per caps de servei i persones alienes al centre, "el que no és un model d'autogestió, sinó una gestió privada dels diners públics".

    Els treballadors s'han concentrat a les 12.00 hores a l'entrada de l'hospital, i després de fer la cadena humana, han marxat al voltant del centre portant pancartes amb el lema 'Pel dret a la salut, no a la privatització'.

    En acabar la protesta han llegit un manifest en el qual assenyalen que fragmentar la gestió de l'hospital "afavoreix la corrupció i l'encariment del servei".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies