Europa press

Logo ep

    Emarsa.- El jutge remet a l'Audiència Nacional la investigació per blanqueig sobre l'exparella de l'empresari fugat

    17:5426.06.2013

    L'exdirector financer sol·licita el cobrament de la prestació del Fons de Pensions d'Emarsa

    VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

    El jutjat d'Instrucció número 15 de València, encarregat del 'cas Emarsa' --en què s'investiga un forat milionari en la gestió de la depuradora de Pinedo--, ha acordat remetre a l'Audiència Nacional la investigació relativa al presumpte delicte de blanqueig de capitals imputat a María Aguila Aladren, exparella de l'empresari fugat, Jorge Roca.

    Així consta en una sentència, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en què accepta la petició de la fiscal d'inhibir-se de la peça 8 de la causa, perquè considera que els fets investigats a la mateixa van tenir lloc fora d'Espanya. Mentre no hi haja decisió judicial ferm de la competència --per part de l'Audiència--, este jutjat seguirà amb les diligències.

    Aladren, única empresonada per esta causa, era parella de Jorge Roca i va crear una societat --Lot Monopoly SCI-- amb diferents comptes en les quals suposadament es va ingressar part dels diners defraudats en Emarsa, procedent d'altres entitats administrades per l'imputat.

    La parella convivia des de l'any 2007 a Igualada. Després, el 2008, va traslladar el seu domicili a la població de Salviac, a França. I en febrer del 2009, la dona va constituir l'entitat Lot Monopoly SCI, amb seu en Sol de Deyme, en Salviac, de la qual és gerent.

    Segons es desprén de la resolució, Aladren està imputada per presumptament cometre a França un delicte de blanqueig de capitals, i per després desplegar la seua activitat delictiva a Malta, en dates posteriors a la comissió dels fets que s'investiguen al 'cas Emarsa' i que se situen entre els anys 2004 i 2010.

    Sobre esta qüestió, s'ha pogut descobrir que la dona va transferir el 29 de març de 2011 a un compte de Roca, quan ja es desconeixia el seu parador, 236.000 euros. Sobre este extrem, la imputada ha declarat que va fer transferències al seu llavors parella des de França després que este s'ho ordenara, una vegada iniciat el procediment penal i materialitzada la seua desaparició, a través d'un telèfon mòbil que li va fer arribar per correu després d'anar-se'n.

    Estes instruccions --segons ha dit-- consistien a posar a la venda els béns que havien adquirit a França per l'empresa Lot Monopoly. Una vegada obtingut els diners de les mateixes, devia transferir-lo als comptes bancaris que l'imputat li anava indicant, tal com així va fer.

    Així, es preveu que Roca, indiciàriament, va transferir des d'Espanya fons provinents d'Emarsa a l'empresa Lot Monopoly, domiciliada a França, i han estat en l'esmentat país on es produïx l'adquisició dels mateixos per part de la gerent o titular de l'empresa. Estos fons estigueren a França, i no se sap si dipositats en alguna entitat bancària o transformats en béns. Des d'este país van ser transferits a Malta una vegada iniciat el procés penal. Finalment, una vegada ingressats en el compte de Walnut Grove LTD --de Roca--, es van transferir a favor de ciutadans de nacionalitat xinesa.

    Per tot, el jutge entén que es pot donar per descartada la possibilitat que la conducta delictiva atribuïda a Aladren s'hagués consumat a Espanya. Així, s'inhibix en la instrucció d'esta peça a favor del jutjat central d'instrucció de l'Audiència Nacional, al qual per torn corresponga.

    ENRIQUE ARNAL

    D'altra banda, en una altra resolució relativa a la peça de responsabilitat civil de l'exdirector financer d'Emarsa, Enrique Arnal, s'informa que aquest ha sol·licitat el cobrament de la prestació del Fons de Pensions d'Emarsa. Sobre esta qüestió, el jutge ordena remetre un escrit al banc per recordar-li l'embargament decretat el mes de març del 2012 sobre Arnal per a cobrir la quantitat de 22 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil, i que encara està vigent.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies