Europa press

Logo ep

    Agro.- Unió de Pagesos modera l'optimisme davant de la collita de cereal d'hivern

    14:1907.06.2013

    LLEIDA, 7 (EUROPA PRESS)

    Unió de Pagesos ha alertat aquest divendres que la collita de cereals d'hivern aquest 2013 estarà per sota de la mitjana dels últims tres anys, tot i que serà lleugerament superior a la campanya anterior, amb un 6% més de blat i un 10% més d'ordi, segons les dades de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.

    En un comunicat, el sindicat ha estimat que només hi haurà una millora "significativa" de les collites a les zones àrides i semiàrides --Segrià, Garrigues, part de la Segarra, Anoia i Conca de Barberà, Alt Penedès, Alt Camp i Baix Camp--, i que a la resta del territori la campanya serà semblant a la del 2012.

    Ha assenyalat que un els factors que s'ha de tenir en compte per a la valoració econòmica d'aquesta campanya és que els costos de producció han augmentat un 25% en els últims quatre anys, sobretot per l'augment en un 39% del preu de l'energia i en un 47% del dels fertilitzants.

    El sector també peca d'un augment d'entre un 50% un un 150% en el preu de les assegurances de rendiment del cereal, amb uns rendiments assegurables "molt per sota dels rendiments reals, i amb el preu assegurable cada vegada més lluny del preu de mercat".

    A més, Hisenda aplica una fiscalitat "que no s'adequa als ingressos reals obtinguts", com el cas dels pagesos de molts municipis de la Segarra (Lleida) que no la veuran modificada, tot i les pèrdues per la sequera de l'any passat, perquè segons el sindicat la Conselleria no els va incloure en el seu informe d'adequació de mòduls.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies