Europa press

Logo ep

    Una vintena de delegats sindicals ocupa l'ICS de manera pacífica contra les retallades

    12:4830.05.2013

    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    Una vintena de delegats sindicals de la Plataforma Sindical Unitària ha ocupat el matí d'aquest dijous la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS) de manera pacífica per criticar l'augment de jornada fixat per l'empresa que, segons la seva opinió, provocarà un "empitjorament de la qualitat assistencial".

    En declaracions a Europa Press, el coordinador de l'Àrea Pública de CCOO de Catalunya, Xesús González, ha lamentat que aquesta mesura --que indirectament ve imposada per un decret del Govern espanyol-- suposarà "prescindir de personal".

    L'objectiu últim de la mobilització, prèvia a la concentració convocada per a les 16 hores de la tarda, passa per manifestar el seu rebuig a les retallades i posar en relleu que augmentar la jornada "precaritza" la qualitat de l'atenció al malalt, i posa en risc la seva salut i la seguretat dels treballadors.

    Fonts de l'ICS han assenyalat a Europa Press que la protesta ha discorregut de manera pacífica, i que els manifestants s'han trobat amb el director de Recursos Humans de l'ICS, Xavier Saballs.

    L'ICS va fixar la jornada de treball del seu personal estatutari en les 1.664 hores anuals, després que les negociacions amb els sindicats empreses l'1 de febrer hagin finalitzat sense acord.

    Al no arribar a un acord, l'institut estableix amb caràcter general les 1.664 hores anuals, l'equivalent a 37,5 hores setmanals, mentre que en horari nocturn el còmput queda en les 1.500 hores, l'equivalent a una reducció de dies d'assumptes personals de nou a tres.

    Els sindicats havien rebutjat aquesta mesura per entendre que suposava una ampliació de la seva jornada actual de 67 hores, una ampliació d'horari que se suma a les retallades salarials del 5% del 2010 i a la supressió de la paga extra de 2012 i 2013.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies