Europa press

Logo ep

    Agro.- La CE tanca el procediment contra Espanya sobre protecció d'animals en escorxadors

    14:5409.05.2013

    BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

    La Comissió Europea (CE) ha decidit tancar el procediment d'infracció contra Espanya sobre l'incompliment d'articles de la directiva 93/119/CE i el reglament 882/2004 relatiu a la protecció d'animals en el moment del seu sacrifici, i sobre els controls oficials efectuats per garantir la verificació del compliment de la normativa sobre salut i benestar animal.

    Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat en un comunicat aquest dijous, l'anul·lació d'aquest procediment és fruit de les mesures adoptades pel Govern per solucionar els problemes detectats per la CE en una primera inspecció efectuada entre setembre i octubre del 2010.

    També s'han tingut en compte les al·legacions de la Generalitat sobre el pla d'acció estratègic d'escorxadors d'equins i petits remugants, la revisió dels procediments de control oficial i l'aplicació del nou procediment de verificació dels controls oficials, dels mètodes de sacrifici utilitzats en els escorxadors i dels expedients sancionadors oberts.

    El conseller del ram, Josep Maria Pelegrí, ha celebrat la decisió de la CE i, sobretot, l'esforç de coresponsabilització fet des del sector amb el suport de l'administració catalana per "millorar els procediments i adequar-los a les exigències de benestar animal i de protecció dels animals".

    Després d'un procés iniciat el 2002, la CE considerava que no es complien la directiva i el reglament comunitaris, no es verificava l'eficàcia dels controls oficials i no es prenien mesures correctores en cas d'infracció ni s'imposaven sancions.

    La CE ho ha considerat així en un dictamen adoptat després d'una primera inspecció de l'Oficina Alimentària i Veterinària (OAV) feta a Espanya el 2010, i en resposta el Govern va presentar un pla estratègic de benestar animal en el qual Catalunya es comprometia a revisar els controls i a impulsar un pla de formació.

    L'OAV va fer una segona inspecció a Catalunya i Múrcia entre gener i febrer del 2012, quan es va fer a Madrid una reunió de l'OAV amb representants de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i de les comunitats autònomes per exposar les conclusions, que han portat la CE a tancar el procediment d'infracció.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies