Europa press

Logo ep

    Moncloa i Generalitat pacten que Mas intervingui en el dinar organitzat per Rajoy al saló de l'Automòbil de Barcelona

    14:4009.05.2013

    MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

    Els Gabinets del president del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya, Mariano Rajoy i Artur Mas, han pactat que el polític català intervingui divendres durant uns minuts en el dinar que es farà a l'Hotel Miramar de Barcelona, organitzat per Rajoy, dins de les activitats del 37 Saló de l'Automòbil, que té lloc en la ciutat comtal.

    Fonts de l'executiu han indicat a Europa Press que Moncloa ha ofert a la Generalitat la possibilitat que Artur Mas tingués una breu intervenció, oferta que ha estat acceptada per les autoritats catalanes.

    El breu discurs de Mas es produirà durant el dinar que es farà en un hotel barceloní. Primer intervindrà el president d'ANFAC, José Manuel Machado, que al seu torn és el delegat de Ford a Espanya i l'acte serà clausurat amb un discurs de Mariano Rajoy. Després del discurs, tots es dirigiran al Recinte Firal de Montjuïc, on visitaran els estands de les diverses marques automobilístiques.

    Assistiran unes cinquanta persones vinculades al sector, entre les quals figuren directius de les companyies d'automoció amb presència a Espanya. Rajoy també va invitar els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, que van declinar assistir argumentant que no haurà opció d'intervenir ni negociar, i van delegar els seus llocs als responsables de les respectives federacions del sector del metall.

    DESPRÉS DE LA SUSPENSIÓ DEL TC

    La visita de Rajoy a Barcelona es produeix tan sols dos dies després que el Tribunal Constitucional hagi suspès temporalment la declaració sobiranista aprovada el mes de gener passat pel Parlament català.

    Tot i que els dos polítics passaran diverses hores junts a Barcelona, Moncloa descarta que mantinguin cap reunió formal, més enllà dels contactes protocol·laris que mantinguin durant la visita de Rajoy, que té previst volar a la capital catalana després del Consell de Ministres i que emprendrà el camí de tornada a Madrid sobre les set del vespre.

    En qualsevol cas, d'aquesta trobada sortirà la primera foto pública entre Mas i Rajoy dels últims mesos, ja que l'última vegada que se'ls va poder veure junts va ser el passat 20 de setembre, quan el president del Govern ha rebutjat la petició de Mas d'articular un pacte fiscal semblant als models del País Basc i Navarra, fet que va accelerar la convocatòria d'eleccions anticipades.

    Tot i això, tots dos van mantenir una reunió reservada a mitjan març, una cita que algunes veus van interpretar com el començament del 'desglaç' entre Govern i Generalitat, després de les tensions dels últims mesos entre les dues administracions pels plans sobiranistes del Govern català.

    SUPORT DEL GOVERN AL SECTOR DE L'AUTOMÒBIL

    El cap de l'Executiu espanyol aprofitarà el seu discurs per reafirmar el suport del Govern espanyol al sector de l'automoció i reivindicar la importància d'aquesta indústria, que té un paper molt important a l'actual escenari de crisi econòmica.

    No és la primera vegada que Rajoy manté trobades amb representants de l'automòbil, ja que el juny de l'any passat va rebre al Palau de la Moncloa els presidents dels principals fabricants europeus i mundials del sector de l'automòbil, que li van traslladar personalment el seu compromís inversor amb Espanya.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies