Europa press

Logo ep

    Duran subratlla "mil i una vegades" que la consulta ha de ser legal

    14:3509.05.2013

    MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

    El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran, ha recordat aquest dijous que ja ha dit "mil i una vegades" que la futura consulta sobiranista a Catalunya ha de ser legal.

    En declaracions als periodistes als passadissos de la Cambra Baixa, Duran s'ha manifestat en aquests termes a propòsit de la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la declaració sobiranista catalana aprovada pel Parlament.

    "S'ha dit mil i una vegades que quan es faci la consulta, aquesta serà legal", ha manifestat el líder democratacristià, abans de censurar que el Govern de Mariano Rajoy decidís portar aquesta declaració política a l'Alt Tribunal.

    "Mai ho he entès", ha reconegut Duran, qui ha dit no compartir la resolució del TC sobre aquest text i ha justificat la constitució aquest dimecres al Parlament d'una comissió sobre la consulta d'autodeterminació, hores després de la decisió del màxim intèrpret de la Carta Magna.

    "No és que es vulgui complir o deixar de complir el que diu el TC, és que simplement és una declaració política que els qui la van fer segueixen pensant el mateix", ha apuntat Duran.

    A més, ha insistit una vegada més, que el futur referèndum d'autodeterminació ha de ser legal: "Ja s'ha dit de tots els colors i de totes les maneres: aquesta consulta ha de ser legal".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies