Europa press

Logo ep

    ERC vol que el Parlament al·legui contra la suspensió de la declaració

    14:3409.05.2013

    BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

    La secretària general i portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha considerat aquest dijous que la Cambra catalana hauria de presentar al·legacions contra la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la declaració de sobirania perquè "s'ha vulnerat la legitimitat democràtica" de la institució.

    En roda de premsa des del Parlament, la republicana ha sostingut que la declaració mai s'hauria d'haver impugnat perquè la Cambra ja s'havia pronunciat en el passat fins a nou ocasions a favor del dret d'autodeterminació de Catalunya i no havia passat res.

    Rovira ha reptat el Govern de Mariano Rajoy a "impugnar" totes les resolucions en les quals el Parlament ha recollit la sobirania dels catalans --les nou--, i ha assegurat que el seu partit no vol un xoc Catalunya-Espanya, sinó que els catalans es pronunciïn en una consulta convocada a través del diàleg.

    La portaveu ha reptat el PSC que, si tan convençut està que és possible la negociació amb l'Estat, primer convenci el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha d'avalar la consulta d'autodeterminació de Catalunya.

    ERC atribueix la decisió del TC que és un tribunal "polític" controlat pel PP i el PSOE, i ha sentenciat que l'Estat mai ha apostat per un diàleg amb Catalunya, sinó per un monòleg pel qual sistemàticament s'impugnen les decisions del Parlament.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies