Europa press

Logo ep

    Fira.- Nissan exhibeix a Barcelona la seva aposta per la mobilitat sostenible i aplaudeix el pla Pive

    14:3209.05.2013

    Diu que les ajudes del Govern central suavitzaran la caiguda del mercat

    BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

    El conseller director general de Nissan Iberia, Raoul Picello, ha exhibit aquest dijous l'aposta per la mobilitat sostenible de la marca durant la presentació de les novetats de l'automobilística japonesa al saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona, i ha demanat ajudes al Govern central per desenvolupar aquesta tecnologia, i alhora ha aplaudit les subvencions per incentivar la compra de vehicles com el pla Pive.

    Picello ha assegurat que la renovació del pla Pive ha estat clau perquè ajudarà a suavitzar la caiguda de les vendes, tot i que ha advertit que la situació del mercat automobilístic a Espanya segueix "crítica" per al manteniment de la xarxa de vendes.

    La companyia japonesa ha presentat set novetats al saló de Barcelona --que se celebra fins al 19 de maig al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona--, entre les quals destaquen dos vehicles de concepte, el TeRRa, que anticipa el disseny del tot terrenys del futur, i l'e-NV 200, una furgoneta 100% elèctrica que es fabricarà en exclusiva a la planta de Barcelona.

    La marca ha mostrat per primera vegada a Espanya el nou Nissan Leaf, el model elèctric més venut del món, que augmenta la seva autonomia fins a 199 quilòmetres (respecte dels 175 actuals) i que Picello ha destacat que es pot comprar des de 14.900 euros gràcies al pla Pive, amb l'opció d'adquirir un 'rènting' de bateries des de 79 euros al mes.

    També s'ha mostrat la nova versió del Nissan Note, que es llançarà a l'octubre i suposa l'"aposta definitiva" per créixer en el segment B, segons Picello; i la marca japonesa també ha elegit Barcelona per a la presentació europea del Nissan Juke equipat amb el motor dci de sisena generació, que ofereix un consum de 4,2 litres als cent quilòmetres i unes emissions de 109 grams per quilòmetre recorregut.

    L'estand de la companyia japonesa també exhibeix des d'aquest dijous els Juke Nismo i 370Z Nismo, fet que suposa el llançament a Espanya de la gamma esportiva Nismo, i es pot veure també el súper esportiu GT-R 2013.

    Picelo ha subratllat que Nissan ha tancat l'exercici fiscal 2012 amb una quota de mercat per sobre del 5% a Espanya i en la vuitena posició de marques més venudes, i ha recordat que invertirà al país 420 milions d'euros i crearà 4.700 llocs de treball amb quatre noves adjudicacions a les plantes espanyoles.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies