Europa press

Logo ep

    El PSC acata la decisió del TC i censura De Gispert perquè considera vigent la declaració

    14:2809.05.2013

    Avala que el Parlament estudiï al·legacions a la suspensió dictada pel TC

    BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

    El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dijous que el seu partit acata la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la declaració de sobirania de la cambra: "No hi ha possibilitat de no acatar. No és optatiu. No és discutible. La llei està per complir-la".

    En roda de premsa des de la cambra, ha carregat contra la presidenta del Parlament, Núria de Gispert (CiU), perquè considera que la declaració està fins i tot vigent, i ha advertit que és "un disbarat jurídic i políticament un greu error".

    Malgrat recordar que el PSC sempre ha dubtat de la legalitat de la declaració des que el gener es va aprovar, ha avalat que els serveis jurídics del Parlament estudiïn presentar al·legacions a la decisió del TC.

    "Estem a favor que s'estudiïn els fonaments jurídics i, si es considera oportú, presentar al·legacions des del punt de vista de la tècnica jurídica", ha sentenciat Lucena, que demana no instrumentalitzar els serveis jurídics de la Cambra.

    El portaveu socialista ha acusat CiU i ERC de menysprear la legalitat assegurant que la voluntat dels catalans està per sobre de la decisió dels tribunals: "Si l'ordenament no dóna espai a les demandes dels catalans, canviem-ho, però no ens ho saltem a la torera".

    Lucena ha insistit que la cambra ha de fonamentar la comissió parlamentària del dret a decidir aprovada aquest dimecres en la resolució que va presentar el PSC el març, no en la declaració de sobirania que ha estat impugnada.

    La resolució socialista, que es limitava a traslladar a la cambra un text que ha presentat CiU al Congrés, parlava a cada moment de negociar una consulta amb l'Estat, el que el PSC defensa que significa moure's sempre en els marges de la legalitat.

    "PREVISIBLE"

    Lucena considera "previsible" que l'Alt Tribunal suspengués la declaració, i ha recordat que des del primer dia el seu partit ha advertit a CiU i ERC que eren un error els plantejaments sobiranistes que es fonamentava el text.

    "És absolutament normal el que ha passat", segons el portaveu socialista, que creu que el problema no l'introdueix l'Alt Tribunal, sinó CiU i ERC perquè volen portar Catalunya a un xoc de trens, segons ell.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies