Europa press

Logo ep

    La Generalitat preveu presentar una nova llei per regular la renda mínima d'inserció en tres mesos

    11:3305.05.2013

    BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria d'Empresa i Ocupació està treballant en l'elaboració d'una nova llei per regular la Renda Mínima d'Inserció (RMI) --també coneguda com a Pirmi-- amb la previsió de presentar-la en els pròxims tres mesos, segons han informat a Europa Press fonts del Govern català.

    En la compareixença que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va fer el febrer al Parlament quan va assumir el càrrec, va considerar que la RMI ha de modificar-se per adaptar-la a les característiques del nou entorn, argumentant que la crisi ha canviat el perfil i la quantitat de beneficiaris del Pirmi, "fins a fer-ho insostenible en el model actual".

    La Generalitat va impulsar una reforma de la RMI l'estiu del 2011 per garantir que no hi havia frau en el cobrament d'aquesta prestació d'uns 420 euros mensuals, després de detectar-ne casos.

    Segons dades de tancament del 2012, el Govern català té 23.123 perceptors de la renda, mentre que a finals del 2011 n'hi havia 24.541, fet que suposa una reducció del 5,88%, a causa de l'enduriment de condicions d'accés al cobrament i la retirada de prestacions a tots aquells que no compleixen els nous requisits, com no poder sortir de Catalunya sense comunicar-ho i l'obligació de tots els aturats d'acreditar "dificultats socials afegides".

    També s'ha registrat un descens dels beneficiaris, tenint en compte que el 2011 va acabar amb 59.061 destinataris --totes les persones que es beneficien d'aquesta ajuda, incloent parella i fills dels titulars--, mentre que el 2012 ha acabat amb 56.286, és a dir, 2.775 menys.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies