Europa press

Logo ep

    Els partits acorden que el Parlament també estigui subjecte a la llei de transparència

    13:2303.05.2013

    Un portal únic recollirà tota la contractació pública catalana

    BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

    Els partits catalans han acordat aquest divendres que el Parlament de Catalunya també estigui subjecte a la llei de transparència que s'està elaborant precisament en la Cambra catalana des del mes de febrer.

    Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que això suposarà, entre d'altres coses, donar publicitat a la contractació pública que fa la Cambra i al sou dels seus treballadors, tot i que els detalls encara estan per tancar.

    "El Parlament no podia quedar al marge de la llei", argumenten les mateixes fonts, que justifiquen que no només el poder executiu ha d'estar regulat per la normativa --Generalitat i altres administracions--, sinó que també ha d'incorporar el legislatiu.

    Ara els partits hauran de decidir si es regularà la transparència de la Cambra dins de l'articulat de llei o faran un "reglament específic", tenint en compte la importància i la complexitat de la institució.

    Els partits segueixen avançant en l'elaboració d'aquesta llei, i l'objectiu és que pugui tancar-se la seva aprovació abans que acabi l'any, un objectiu que ja es va fixar en el seu moment la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

    UNIFICAR LA CONTRACTACIÓ

    Un dels principals esculls que presenta la negociació fins ara és decidir quin organisme serà l'encarregat de vetllar per l'aplicació de la llei, i institucions com l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ja s'han ofert per fer aquesta tasca.

    A la reunió d'aquest divendres de la ponència parlamentària que elabora la norma --ponència avalada per tots els partits-- també s'ha acordat que s'impulsarà un portal únic a Internet que reculli tota la contractació pública que facin les administracions catalanes.

    L'objectiu és donar més transparència als contractes que signen Generalitat i ajuntaments, però sobretot, unificar tots aquests contractes en un mateix portal per facilitar l'accés a la informació a tots aquells ciutadans que estiguin interessats en això.

    Amb aquest portal també es pretén eliminar que les administracions tinguin la temptació de posar traves a l'hora de facilitar la informació sobre les contractacions públiques a qui la demandi. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies