Europa press

Logo ep

    Rigau assegura que els directors no nomenaran professors "a dit" amb el decret de plantilles

    16:5502.05.2013

    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha assegurat aquest dijous que mai es produiran "nomenaments a dit" amb l'esborrany del decret de plantilles en el curs 2013-14, que dota de més autonomia els directors dels centres docents per escollir a la meitat de la plantilla dels professors, com preveu la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

    La Conselleria està treballant en aquesta norma per "tenir el professorat adequat a les necessitats del centre i així poder donar l'educació d'acord amb els reptes actuals", ha afirmat Rigau en una visita territorial a Reus (Tarragona), segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

    El decret defineix el paper dels directors de centre com a "caps de personal" i, per tant, els atorga competències per a la gestió de tot el personal i intervé en la definició de les plantilles.

    La norma concreta els procediments i criteris que els centres han de participar en la definició dels llocs de treball i gestió de personal, a més d'impulsar l'autonomia dels centres a través de la competència del director.

    Precisament, el matí d'aquest dijous la Conselleria ha negociat amb la taula sindical l'esborrany del projecte d'aquest decret que, segons Rigau, "perfila places i no persones" a partir d'una proposta pública.

    "Fins ara només es valorava l'antiguitat i ara caldrà demostrar altres mèrits", ha dit la consellera, que ha afegit que s'oferiran places amb requisits especials per adaptar les necessitats del centre a la realitat.

    Per aquesta raó, Rigau ha defensat que si un centre té una vacant ha de poder decidir si aquesta requereix uns coneixements determinats, per exemple, en anglès o en música, en funció del projecte educatiu del centre.

    Perquè el canvi no sigui "traumàtic", Ensenyament proposa que aquesta elecció no superi el 50% de la plantilla del col·legi i ha afegit que s'implantarà de manera progressiva cada any, ja que les escoles estan constituïdes normalment per places fixes.

    REACCIÓ DELS SINDICATS

    Fete-UGT ha exigit aquest dijous la retirada del decret perquè considera "injust" que la meitat del professorat sigui escollit pel director del centre, perquè considera que no respecta l'ordre establert per la borsa d'interins.

    "Els centres han de tenir la dotació de professorat ben definida depenent de la seva tipologia", per la qual cosa Fete-UGT no accepta la flexibilització que introdueix el decret i avança que ho rebutjaran fins que la Conselleria no faciliti formació continuada al professorat.

    CCOO d'ensenyament també ha descartat "poder arribar a un acord", ja que el decret toca aspectes de la LEC que el sindicat no comparteix, i ha demanat prioritzar cobrir les substitucions abans de tot.

    A més, la seva secretària general, Montse Ros, ha traslladat que volen una "gestió participada" i ha demanat conèixer el calendari de desplegament de la LEC, ha informat CCOO en un comunicat. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies