Europa press

Logo ep

    La Caixa lidera una inversió d'1,1 milions en la biotecnològica iMICROQ

    13:5002.05.2013

    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    La Caixa ha liderat una inversió d'1,1 milions d'euros en la companyia biotecnològica iMICROQ, una 'spin-off' de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona que desenvolupa tecnologia per a la producció i comercialització de kits de detecció de patògens i toxines amb aplicació en el sector agroalimentari i en diagnòstics clínics.

    Segons ha informat el banc aquest dijous en un comunicat, ha vehiculat la inversió a través del seu fons especialitzat en el sector biotecnològic i en tecnologies mèdiques, Caixa Capital BioMed, i també han participat en l'operació un grup de 'business angels'.

    Aquesta ronda d'inversió va dirigida a iniciar la comercialització internacional del kit de detecció ràpida de salmonel·la a l'àmbit agroalimentari (QFast).

    La Caixa ha assenyalat que el mercat de l'anàlisi de salmonel·la, estimat en 2.628 milions d'euros a escala mundial el 2010, disposa de "molt pocs mètodes" capaços de proporcionar resultats en un temps de detecció menor de 24 hores.

    Els kits que actualment existeixen el mercat permeten obtenir el resultat entre 2 i 5 dies després de la recepció de la mostra en el laboratori, el que requereix, a més de temps, l'ús d'equips i la intervenció de personal tècnic especialitzats.

    En canvi, el kit QFast dissenyat per iMICROQ realitza la detecció 'in situ' --en granges, escorxadors, laboratoris de control de qualitat o en la línia de producció-- en menys de 24 hores, i sense cap tipus de complexitat tècnica, ja que el kit conté tots els equips, reactius i materials necessaris.

    A més, el preu és competitiu front als actuals kits i el mètode de referència, segons La Caixa respecte al producte d'iMICROQ, que ofereix també els serveis de laboratori de control de qualitat i microbiològics per a companyies del sector agroalimentari.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies