Europa press

Logo ep

    El Govern dóna una Creu de Sant Jordi a un empresari que apareix a la llista Falciani

    16:4730.04.2013

    El portaveu de la Generalitat afirma que desconeixia que Bosch Aymerich estigui a la llista

    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    El Govern ha distingit aquest dimarts amb una Creu de Sant Jordi de la Generalitat 15 entitats i 25 personalitats, inclòs l'enginyer industrial, arquitecte i empresari Josep Maria Bosch Aymerich, que apareix a la llista Falciani de presumptes evasors fiscals.

    En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que "desconeixia" que Bosch estigui a la llista, i ha recalcat que aquest guardó es lliura a proposta d'entitats i personalitats.

    En un comunicat, el Govern ha assegurat que el reconeixement a Bosch Aymerich és per "la seva contribució a l'economia, singularment en els sectors turístic i immobiliari", i perquè la fundació que porta el seu nom ha impulsat activitats socials i culturals.

    La Generalitat recalca que, gràcies a la seva influència, es va aconseguir ubicar la primera fàbrica de Seat a la Zona Franca de Barcelona, i la fundació de l'Institut d'Estudis Nord-americans.

    Segons ha publicat dies enrere 'El País', Bosch és un dels integrants de la primera llista Falciani, contra els qui va actuar Hisenda per delicte fiscal, i durant anys podria haver emès i cobrat factures mitjançant una fundació amb seu a Liechtenstein.

    PERSONALITATS

    Entre les personalitats guardonades també destaquen l'actriu Asunción Balaguer; l'empresari Pere Balcells; l'empresari i promotor cultural Raimon Carrasco: el poeta i pintor Narcís Comadira; l'advocat i periodista Ricard Fernández Deu; la mestra Maria Martorell, i l'editor Antoine Gallimard.

    Altres guardonats són el crític d'art Daniel Giralt-Miracle; l'economista Andreu Gispert; l'endocrinòleg i dramaturg Ramon Gomis; el catedràtic de Comunicació Audiovisual Romà Gubern; la compositora i actriu Pepita Llunell; l'empresari teatral i president de la productora Focus, Daniel Martínez; la promotora cultural Montserrat Maspons; l'assistent social Concepció Mata, i el casteller Francesc Piñas.

    També es reconeix l'empresari Joan Planes, al bioquímic Josep Raimon Prous, l'empresari i col·leccionista cinematogràfic Josep Maria Queraltó, el cardiòleg Jordi Rius, al metge i gestor musical Jordi Roch, l'advocat i empresari Josep Lluís Rovira, la promotora Anna Santamaria i l'empresari Jordi Sorigué.

    ENTITATS

    Entre les entitats guardonades, l'Agrupació Excursionista de Catalunya, l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, l'Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell, l'Associació Sant Tomàs Pro-Personis amb Retard Mental d'Osona, el Centre Moral d'Arenys de Munt, el Centre Moral i Cultural del Poblenou i el Club Natació Atlètic-Barceloneta.

    També figuren la confraria de Sant Marc Evangelista, el col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, el Cor Vivaldi, l'escola de música Joan Llongueras, el club Reus Deportiu, el Gremi de Marejants de Tarragona, la Fundació Comissió Cavalcada dels Reis d'Igualada i la Societat Coral L'Esperança.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies