Europa press

Logo ep

    Sant Jordi.- Mas celebra la festivitat impregnat per Salvador Espriu

    15:1323.04.2013

    BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat, Artur Mas, viu aquest dimarts una festivitat de Sant Jordi molt impregnat per Salvador Espriu, el poeta, dramaturg i novel·lista català, ara que aquest any es commemora el centenari del seu naixement.

    La seva dona, Helena Rakosnik, l'ha obsequiat amb la biografia del poeta que ha publicat Agustí Pons amb el títol 'Espriu, transparent' (Proa), i a més, ha participat en una marató de lectura organitzada per CDC on s'han llegit textos d'aquest cèlebre autor.

    Després de diversos actes oficials al Palau de la Generalitat, el president Mas ha sortit del recinte acompanyat per Rakosnik, i han recorregut a peu diverses carrers del centre de Barcelona.

    Ha saludat a diversos ciutadans que estaven a la plaça de Sant Jaume, entre ells un seguidor del FC Barcelona que lluïa una gran pancarta a favor de l'equip blaugrana, que en la nit d'aquest dimarts disputa un partit decisiu, la semifinal de la Champions League amb el Bayern.

    CONVERSA EN FRANCÈS

    Després, mentre baixava pel carrer del Call fins a la Rambla, s'ha trobat amb una jove estudiant francesa i, després de fer-se una fotografia junts, han intercanviat diverses paraules en anglès i en francès, una llengua que Mas domina perfectament.

    Després d'uns breus moments a La Rambla, Mas i Rakosnik s'han desplaçat al carrer Joaquim Costa, en el cor del Raval de Barcelona, on han lliurat una rosa a una anciana, dins de la campanya que organitza cada any per Sant Jordi l'entitat 'Amics de la Gent Gran'.

    Després, i complint amb la tradició, la dona del president de la Generalitat, Helena Rakosnik, ha aprofitat la visita al costat del seu marit al nou establiment de la històrica llibreria Jaimes a Barcelona --inaugurat fa poc-- per lliurar-li el seu llibre per la diada de Sant Jordi, un obsequi al qual el president de la Generalitat ha respost amb un petó.

    "Jo ja he complert amb la rosa", ha explicat Mas somrient al núvol de mitjans que el seguia durant la seva visita a l'establiment, interrompuda al final per diversos ciutadans que han volgut fotografiar-se amb el president de la Generalitat.

    Tot i això, el de Pons no és l'únic llibre que el president de la Generalitat s'ha emportat de la seva visita a la llibreria Jaimes, ja al carrer, la tenaç escriptora Flavia Company ha aconseguit vendre-li a Mas un exemplar del seu llibre 'Que ningú no et salvi la vida', un títol que ella mateixa ha considerat molt apropiat per a la situació de Catalunya.

    Cap a les 13.45 hores d'aquest dimarts, Mas ha posat punt final a la seva agenda pública d'actes llegint en CDC fragments del llibre d'Espriu 'Petites proses blanques', un títol que és dels favorits del president.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies