Europa press

Logo ep

    Espadaler defensa que els Mossos són una "policia integral" malgrat que vulguin disminuir-los

    17:5022.04.2013

    BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

    El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha defensat aquest dilluns que el Cos dels Mossos d'Esquadra és una "policia integral" davant dels atacs dels qui volen disminuir-los, acotar-los i deconstruir la seva feina, ha dit.

    En el seu discurs a l'acte central del Dia de les Esquadres a l'Auditori de Barcelona, Espadaler ha sentenciat: "Que quedi ben clar que som una policia integral, amb competències i sobretot una policia competent".

    Ha assegurat, davant dels qui qüestionen la seva condició de policia integral, referint-se a les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que les seves funcions vénen determinades pel marc legal, tot i que ha afegit que estan oberts a fer-les "en coordinació amb la resta de policies que operen a Catalunya".

    Així, ha ressaltat que actuen al servei del país i que estan disposats a la col·laboració amb l'objectiu de servir la ciutadania, tot i que ha advertit que seran "gelosos" amb les seves competències, que defensaran el dia a dia i en les instàncies polítiques corresponents.

    Ha destacat que en el Dia de les Esquadres distingeixen també les 4 milions d'hores de servei, i els 87.000 contactes amb la societat civil, així com l'"actitud responsable que respon a la vocació de servei i professionalitat".

    Ha admès que la delinqüència cada vegada és més "sofisticada i internacionalitzada", pel que ha defensat la feina en xarxa, donar pes a la intel·ligència, i sobretot promoure i defensar amb orgull el cos.

    Espadaler ha assegurat que respecten "les expressions d'ordre sindical, de protesta, que demanen més mitjans o expressen disconformitat", però al seu torn ha demanat que aquestes expressions respectin la imatge del cos dels Mossos i la seva autoritat, referint-se a les protestes dels sindicats del Cos, que l'han xiulat a l'entrada a l'acte.

    Per això, apel·la a "no posar en qüestió la imatge, no perdre ni un bri de l'autoritat" que emana del marc legal i de l'actitud responsable i voluntat de servei.

    A l'acte, al qual ha assistit l'exconseller d'Interior Felip Puig, Espadaler ha lliurat la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau al fins ara comissari en cap dels Mossos Josep Milán, enmig d'una ovació del públic, a partir d'ara sotsdirector de coordinació amb les policies locals.

    Milà ha pronunciat un discurs en representació dels premiats i s'ha acomiadat com a màxim comandament del cos des del 2007, un cos que és un "pilar bàsic de l'autogovern de Catalunya".

    Ha destacat tres moments "molt importants" en la seva trajectòria com mosso: quan va acabar el desplegament dels Mossos de Trànsit el 2000, el desplegament a Barcelona el 2005 i el final del desplegament a tot Catalunya el 2008.

    CONDECORACIONS

    El conseller, alhora, ha lliurat la medalla d'or amb distintiu vermell a títol pòstum a un mosso de Manresa mort en acte de servei, Eduard Guillén, que ha estat recollida pels seus fills.

    Altres distingits han estat el director general de l'Obra Social La Caixa, Jaume Lanaspa; el director general de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Pere Calvet, i el d'El Corte Inglés a Catalunya, Josep Miquel Abad.

    En total, s'han lliurat 88 condecoracions (una d'or, una de plata i 86 de bronze a ciutadans i institucions), i 146 medalles a membres del Cos de Mossos (141 de bronze i cinc de plata).[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies