Europa press

Logo ep

    Avortament.- El PSOE comença una campanya en tots els parlaments autonòmics contra el canvi de la Llei de l'avortament

    13:1718.04.2013

    MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

    La secretària d'igualtat del PSOE, Purificación Causapié, ha anunciat que el PSOE iniciarà una campanya dirigida a mobilitzar la societat i a presentar iniciatives tant al parlament espanyol, com en totes les Cambres legislatives autonòmiques, dirigida a defensar els drets sexuals i reproductius de les dones, davant de les pretensions del Govern espanyol de derogar l'actual Llei de l'avortament.

    Causapié ha realitzat aquestes declaracions al començament de la reunió amb els portaveus socialistes de la Comissió d'Igualtat i de la de Justícia, tant del Congrés com del Senat, així com amb altres parlamentaris del PSOE, com la mateixa portaveu del PSOE a la cambra baixa, Soraya Rodríguez.

    Segons la seva opinió, les declaracions que aquests dies han fet el ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón, són "alarmants" i les dones espanyoles ja han avançat "suficient" com perquè tant ell com l'Església Catòlica "imposin la seva moral en temes tan importants" com els drets sexuals i reproductius i l'avortament.

    "No volem que aquest país camini cap a una deriva a què ens porta aquest govern d'eliminació dels drets de les dones i d'eliminació de les llibertats", ha sentenciat Causapié.

    Mentrestant, Soraya Rodríguez s'ha mostrat convençuda que la major part de la societat no vol fer "un pas enrere" i recular en la doctrina del TC de 1985, tal com ha anunciat el Govern espanyol. Segons la seva opinió, suprimir aquesta normativa suposaria situar Espanya fora d'un entorn de drets i llibertats reconeguts en tots els països de la UE i que, fins i tot, ha dit que està reclamada per l'OMS.

    "No permetrem que aquest govern conservador i retrògrad, com li vaig dir ahir a la vicepresidenta del govern, actuï al dictat de l'Església Catòlica i aprovi una legislació que ens retorni a moments anteriors i que ens situï en una posició en l'àmbit dels drets sexuals i reproductius que no té cap país de la UE", ha afegit.

    A Twitter, la portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés, Carmen Montón, ha assenyalat que amb permís o sense permís no faran callar el PSOE i seguirà treballant pels drets i llibertats de les dones.

    Mentrestant, Juan Moscoso, diputat navarrès del PSOE, ha indicat que amb els plans del PP en matèria d'avortament Espanya donarà "un pas enrere" i s'equipararà a països com Malta i Polònia.

    D'altra banda, el portaveu en Sanitat al Congrés, José Martínez Olmos, creu que en el tema avortament el PP actua com "el braç polític de la Conferència Episcopal".

    Precisament, la reunió del PSOE estava prevista en un primer moment en dependències comunes del Congrés però finalment la Mesa ha decidit rebutjar la seva petició i el grup socialista ha hagut de traslladar-se a les dependències del partit a la mateixa cambra baixa.

    Aquesta situació ha provocat que Soraya Rodríguez hagi acusat directament la vicepresidenta primera de la Mesa del Congrés i diputada del PP, Celia Villalobos, d'impedir aquest dijous la reunió.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies