Europa press

Logo ep

    La Seguretat Social reclama 11 milions a l'Hospital Sant Pau per no declarar hores extres

    18:0916.04.2013

    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    La Tresoreria General de la Seguretat Social ha reclamat 11,1 milions d'euros a l'Hospital Sant Pau de Barcelona per no haver declarat ni abonat les cotitzacions dels treballadors corresponents a les hores extres que aquests van realitzar entre gener del 2008 i abril del 2012, segons consta en una acta a la qual ha tingut accés Europa Press.

    L'acta de liquidació de quotes, datada el passat 14 de març, apunta que la direcció del centre "no ha declarat les bases ni va abonar les cotitzacions corresponents als treballs realitzats fora de la jornada ordinària de treball en concepte de guàrdies de presència ni d'activitat addicional", ha avançat aquest dimarts la Cadena SER.

    Per aquesta raó, i prenent com a referència "fets comprovats", la Inspecció de Treball i Seguretat Social inclou en el deute el 20% de recàrrec per demora, interessos i costos, i conclou que l'Hospital deu en total 11,1 milions d'euros per aquest concepte.

    L'Hospital Sant Pau ha presentat al·legacions, per la qual cosa ara Tresoreria de la Seguretat Social ha de donar una resolució a l'expedient en un termini màxim de mig any, si bé el centre encara podria interposar un recurs contenciós administratiu.

    L'hospital es troba immers en diferents conflictes i, de fet, el president de la fundació gestora, Xavier Pomés, va sol·licitar la setmana passada que el Protectorat de Fundacions de la Conselleria de Justícia de la Generalitat intervingui el centre com última via per "garantir la viabilitat".

    La Conselleria de Salut de la Generalitat ja va decidir fa un any intervenir econòmicament aquesta institució, davant del dèficit que arrossegava de 18 milions d'euros en aquell moment, i que també va provocar el cessament del llavors gerent Jordi Varela.

    Addicionalment, el Jutjat Social 21 de Barcelona ha declarat il·legal el descompte del 5% aplicat als metges el 2010 i 2012, perquè considera el jutge que l'hospital es regeix per una fundació privada, i segueixen el seu curs les diverses demandes presentades per la metgessa Carmen Pérez i el comitè d'empresa per desviació de fons, estafa i malversació de fons en el passat.

    El comitè d'empresa, de fet, porta temps criticant que la gestió de l'hospital està dividida en diferents fundacions, una d'elles privada i que s'encarrega de gestionar el patrimoni --els treballadors asseguren que supera els 1.000 milions d'euros--, mentre que l'hospital arrossega un dèficit crònic des del 1991 i acumula un deute de 250 milions.

    Per aquesta raó, el comitè confia que la Tresoreria de Seguretat Social es dirigeixi finalment contra la fundació privada, ja que la fundació de gestió no tenen a dia d'avui cap actiu embargable.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies