Europa press

Logo ep

    Entitats d'atenció a nens deploren que el Govern de Mas reemplaci polítiques socials per "beneficència"

    11:1111.04.2013

    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    La Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) ha deplorat aquest dijous que el Govern català estigui reemplaçant les polítiques socials per "beneficència", i ha apel·lat a no confiar la protecció dels col·lectius més vulnerables a l'altruisme de les persones i associacions.

    "Tot i que la solidaritat cal, no pot reemplaçar el paper de l'administració en la protecció de la infància i les famílies", ha criticat a través d'un comunicat la Fedaia, que aglutina 89 entitats que atenen 100.000 nens a Catalunya.

    Per a la Fedaia, l'actual context de crisi i la falta d'expectatives d'una recuperació a curt termini "no poden servir de justificació perquè s'estengui la idea que és impossible mantenir i reforçar l'actual model d'estat del benestar".

    "En temps de crisi, els nens haurien de ser els primers a protegir", han urgit a les entitats, que han recordat que els països amb baixos nivells de pobresa i precarietat són els que tenen polítiques socials garantides.

    "Les polítiques de protecció se sustenten perquè els ciutadans paguen uns impostos que reverteixen a garantir que les persones tinguin coberts els seus drets", ha recordat la Fedaia, que ha demanat al Govern de Mas que prioritzi l'atenció als menors en els seus pressupostos.

    A més, han lamentat que Catalunya tingui una taxa de pobresa infantil de prop del 30% i que des de les administracions no s'estiguin fent "els esforços suficients per evitar que les retallades no afectin el sistema de protecció dels nens".

    Per aquesta raó, han considerat indispensable que els partits catalans "blindin" les polítiques socials destinades a la infància de manera que, com a mínim, es pugui mantenir l'actual sistema de prestacions. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies