Europa press

Logo ep

    Una cinquantena d'interins es tanquen al rectorat de la UPC contra els acomiadaments

    18:1010.04.2013

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    Una cinquantena de personal d'administració i serveis (PAS) interins afectats pels acomiadaments de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) estan tancats des de les 14.00 hores d'aquest dimecres en el rectorat del centre, han informat fonts dels concentrats i del centre a Europa Press.

    La intenció dels docents és estar al vestíbul de l'edifici fins a aquest divendres, si bé els concentrats han explicat que dependrà de la resposta que obtinguin de l'equip rector.

    De fet, aquest migdia el rector Antoni Giró ha tingut una trobada amb els interins, als qui ha explicat "la difícil situació" que travessa la UPC, que retallarà un 10% el pressupost per al 2013 --30 milions d'euros--, el que comportarà acomiadar un total de 222 docents, dels quals hi ha 90 interins i 132 professors associats.

    La UPC ha explicat que no tenen intenció de desallotjar aquest grup de persones que, segons han afegit les mateixes fonts, s'han comportat de manera pacífica i només han penjat algunes pancartes reivindicatives.

    El col·lectiu d'interins afectats, que hauran d'abandonar el centre l'1 de maig, segons els ha informat la gerència del centre, ha exigit que es detinguin els acomiadaments i que s'iniciïn altres accions.

    Entre aquestes, han proposat que la UPC renegociï el deute que la Generalitat té amb el centre; que es valorin els estudis externs que indiquen que es poden estalviar despeses sense fer acomiadaments; disminuir el nombre de càrrecs de confiança, i revisar el salari de l'equip rectoral, de gerència i d'altres càrrecs. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies