Europa press

Logo ep

    El Consell de Ciutat de Barcelona demana els 60 milions de superàvit per a polítiques socials i ocupació

    09:0309.04.2013

    Avisa CiU que els comptes no són "moneda de canvi" després del pacte d'inversions amb el PP

    BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

    El Consell de Ciutat de Barcelona, que és el màxim òrgan de participació de la ciutat, reclama que els 60 milions d'euros de superàvit que el consistori va registrar el 2012 es destinin a polítiques socials i a la creació d'ocupació, ja que veu "insuficient" el pressupost social malgrat l'increment que se n'ha fet davant l'augment de necessitats.

    "Malgrat que, a priori, és una bona notícia econòmica, ens trobem en un moment excepcional, i no ens podem permetre no invertir en tot allò que siguem capaços de generar", exposa el Consell en una recomanació sobre els pressupostos del 2013 aprovada per unanimitat al ple d'última hora de la tarda de dilluns, al qual van acudir els cinc partits del consistori i que va presidir l'alcalde, Xavier Trias.

    El Consell va viure un debat social, que es va iniciar amb un informe de la tinenta d'alcalde, Maite Fandos, que va repassar l'increment dels recursos socials municipals i que va reconèixer que arriba "molta més gent" als Serveis Socials per les dificultats de les altres administracions, però va subratllar com a objectiu de mandat eliminar les llistes d'espera.

    Entre les entitats, el representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), Josep Maria Soler, va reclamar els mitjans disponibles per garantir una dignitat mínima a la gent més feble: "Ja podem tenir el dret a decidir, a què donem ple suport, que si no garantim uns mínims no anirem enlloc".

    Pel que fa als pressupostos municipals del 2013, que no s'han aprovat per la falta de consens polític, el Consell va demanar al govern i a l'oposició aprovar-los, ja que veu insuficient la "política de mínims" de l'acord del govern de CiU amb el PP per desencallar les inversions, tot i que valora l'esforç de l'executiu per arribar a acords.

    Tot i això, adverteix que no tenir un pressupost aprovat equival a crear una percepció de paràlisi econòmica i social de la ciutat, incomprensible per la ciutadania, i defensa que el pressupost "no pot ser moneda de canvi ni ser objecte de negociacions parcials que comportin contrapartides polítiques", fent una clara referència al pacte CiU-PP.

    A més, i malgrat haver remarcat que no s'impedeix la gestió ordinària, creu que la falta de comptes aprovats no dóna marge de maniobra per impulsar noves polítiques, i afegeix que "afecta la imatge que Barcelona projecta al món, ja que és un símptoma de debilitat i falta de lideratge que la ciutat no es pot permetre" ara mateix.

    SUPORT A LA CONSULTA SOBIRANISTA

    El Consell també es va posicionar per unanimitat mitjançant una declaració a favor que Catalunya exerceixi el dret a decidir i faci la consulta sobiranista, i va mostrar el seu suport a les iniciatives que l'Ajuntament realitzi relacionades amb això, ja que, en la seva qualitat de capital de Catalunya, "té una funció determinant per aconseguir una majoria àmplia i inclusiva".

    Emplaça el Govern municipal a coliderar amb el Parlament, partits, agents socials i econòmics el procés, i amb diàleg amb la comunitat internacional, la UE i el Govern espanyol, i insta l'Ajuntament a donar suport a totes les decisions de la cambra catalana perquè els catalans puguin determinar de manera lliure i democràtica el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta.

    El ple va aprovar també el reglament del Consell, si bé amb la desaprovació de Ciutadans a títol individual, i és que els impedeix que puguin accedir a una vicepresidència de l'òrgan, cosa que per a alguns ha estat considerat crear ciutadans de primera i de segona: 40 membres del Consell hi van votar a favor; set, en contra, i vuit es van abstindre.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies