Europa press

Logo ep

    Michel Bauwens (Fundació P2P) explica a Barcelona les xarxes igualitàries com a alternativa socioeconòmica

    10:5319.03.2013

    Algunes aplicacions són el banc de temps, carsharing, Wikipedia i energia renovable d'autoconsum

    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    El creador de la Foundation for Peer-to-Peer (P2P) Alternatives, el belga Michel Bauwens, serà el protagonista aquest dimecres i dijous a Barcelona d'unes jornades sobre models alternatius econòmics, socials i polítics que poden canviar l'organització i la producció de la societat basant-se en les xarxes igualitàries.

    La Fundació defensa crear i compartir en comunitat productes a Internet mitjançant la practica informàtica P2P ('entre iguals'), i a més investiga com aquest model s'està estenent al funcionament de la societat i l'economia productiva, ha explicat a Europa Press l'holandès Wouter Tebbens, coorganitzador de l'acte.

    Algunes d'aquestes possibles aplicacions socials són l'intercanvi de temps en els bancs de temps, compartir cotxes --'carsharing'--, l'energia renovable distribuïda d'autoconsum, el programari lliure, la Wikipedia, compartir dissenys industrials en el moviment del maquinari lliure, i fins i tot l'autogestió del moviment 15M, segons Tebbens.

    Michel Bauwens ho explicarà durant les jornades 'Sharing Commons Spring' que es realitzen aquest dimecres 20 i dijous 21, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut de Govern i Polítiques Publiques (Igop) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Open Knowledge Foundation (OKFN) i OuiShare, amb el suport de BCN The Lab.

    Les jornades començaran dimecres a les 14.00 al centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, amb 'Wikisprint', una sessió coordinada per documentar les iniciatives P2P a Amèrica Llatina i Espanya; a les 20.00, a la seu de Makers of Barcelona (MoB), Bauwens parlarà sobre l'economia col·laborativa i el model econòmic de P2P.

    Dijous seguiran les sessions tot el dia a l'Escola dels Commons de l'Igop, i a les 19 es clausuraran les jornades, quan Bauwens parlarà sobre la compatibilitat de l'Estat amb les xarxes igualitàries a l'hora d'aplicar el model P2P d'internet al funcionament socioeconòmic.

    Aquesta conferència és d'entrada lliure, i la resta de les jornades són gratuïtes però requereixen inscripció (http://p2pfoundation.net/Sharing_Commons_Spring_Barcelon[a_March_]2013).

    Durant els dos dies també participaran en les sessions els experts Wouter Tebbens (http://freeknowledge.eu), Marc Berlinguer (www.networkedlabour.wordpress.com), Maig Fuster Morell (www.igopnet.cc) i Javier Creus (www.ideasforchange.com), entre d'altres.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies