Europa press

Logo ep

    El Museu d'Història de Catalunya fitxa a un 'vikipedista' per formar-se en l'edició d'articles

    21:4217.03.2013

    Busquen millorar la informació sobre la Guerra de Successió

    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    El Museu d'Història de Catalunya ha fitxat l'historiador i membre de l'Amical Viquipèdia --associació que promou la versió catalana de la web-- Roger Fuentes per formar al personal del museu en l'edició d'articles en aquesta pàgina web.

    Segons ha informat l'entitat cultural aquest diumenge en un comunicat, Fuentes, de 29 anys, és des de 2005 editor de la Vikipedia catalana, on escriu articles de diversa temàtica de les ciències socials.

    Com a 'vikipedista' resident formarà als treballadors del museu perquè "siguin capaços de treballar els continguts dotant-los de més qualitat", amb l'objectiu de sumar el coneixement del centre cultural amb el potencial de difusió del web.

    Un dels temes en els quals se centraran serà "ampliar i millorar qualitativament" els articles relacionats amb la Guerra de Successió de 1714, a més de la informació sobre grans monuments i les peces de la seva col·lecció i el fons fotogràfic.

    Segons el director del museu, Agustí Alcoberro, la Vikipedia és un projecte mundial molt rellevant, en què el museu "ha d'aportar el seu granet de sorra des d'una perspectiva professional i acadèmica".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies