Europa press

Logo ep

    La Diputació de Barcelona ratifica el sou dels diputats després de la ruptura CiU-PP

    18:3228.02.2013

    Un total de 14 alcaldes i 17 regidors declaren dedicació total a la corporació

    BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

    El ple de la Diputació de Barcelona ha donat compte aquest dijous dels sous dels seus 51 diputats, i que 31 d'aquests cobrin per dedicació exclusiva a l'administració provincial, la mateixa proporció que fins ara.

    Aquest aval ha arribat després de la ruptura del govern entre CiU i PP a començament de mes, justificada llavors pel president de la Diputació i alcalde de Martorell, Salvador Esteve (CiU), pel "canvi de context polític" en relació amb el procés sobiranista de Catalunya.

    Dels 14 alcaldes que han declarat dedicació exclusiva a la Diputació malgrat compaginar les seves tasques a l'ens provincial amb les del seu ajuntament --on poden complementar el sou provincial amb dietes--, deu són de CiU, dos del PSC, un d'ERC i un altre del PP.

    Pel que fa als 17 regidors, set són de CiU, quatre del PSC, tres del PP, i tres d'ICV; entre els quals hi ha es troba l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC), que va dimitir de l'alcaldia fa dues setmanes després de ser imputat en la trama de corrupció de l'operació Mercuri però no haver renunciat al seu càrrec de regidor ni al seu escó a la Diputació.

    Els diputats amb dedicació exclusiva cobren 14 mensualitats per any: Esteve percep 8.266 euros; deu diputats, 6.921; altres 17 reben 5.967 euros i tres cobren 3.796 euros.

    A més de Bustos, un altre imputat que cobra per dedicació exclusiva és el vicepresident primer i alcalde de Cercs, Ferran Civil (CiU), que percep 6.921 euros mensuals.

    El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández (PP), va deixar de cobrar per dedicació exclusiva a la Diputació --també 6.921 euros-- ja que va renunciar al seu escó de diputat i a la vicepresidència primera a l'últim ple del 2012 per dedicar-se en exclusiva al consistori barceloní.

    PROTESTA DE TREBALLADORS

    Uns cinquanta treballadors de la Diputació s'han concentrat front a la seva seu minuts abans que comencés el ple per protestar contra les retallades i la corrupció, han escridassat els diputats que accedien a l'edifici i cinc d'ells han entrat a la sala del ple, on han mostrat pancartes de protesta.

    Segons ha informat a Europa Press Núria Benito, de la secció sindical de CCOO a la Diputació, els treballadors han volgut mostrar el seu enuig amb els diputats: "Mentre ells cobren com si es dediquessin en exclusivitat a la Diputació, quan no és cert, a nosaltres ens retallen el sou".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies