Europa press

Logo ep

    Francesc Parcerisas i Norman Manea, IV Premi Internacional d'Assaig Josep Palau i Fabre

    12:3327.02.2013

    BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

    L'escriptor català Francesc Parcerisas i el romanès Norman Manea han estat guardonats amb l'IV Premi Internacional d'Assaig Josep Palau i Fabre en les categories de millor obra original i millor obra publicada a l'estranger en 2012, respectivament.

    Parcerisas (Begues, 1944), ha estat distingit per 'Sense mans. Metàfores i papers sobre la traducció', una "obra miscel·lània que es fa fort amb la personalitat de l'autor i que encaixa perfectament amb el tipus d'assaig que el premi intenta promoure", ha informat aquest dimecres l'editorial Galaxia Gutenberg en un comunicat.

    Es tracta d'una obra que bascula entre l'assaig memorialístic i l'especialitzat, amb un "enfocament amè" que li permet a Parcerisas abordar qüestions de la seva experiència professional com a traductor i professor, i de la seva vivència en el sector de la cultura.

    Per la seva banda, Manea (Bukovina, 1936) ha estat premiat per l'"originalitat i profunditat" de la seva obra 'Laptele negru' (La llet negra), en què reflexiona sobre l'herència deixada per autors molt diversos, com Franz Kafka, Giorgio Bassani, Philip Roth, Imre Kertesz i Bruno Schulz.

    Per als membres del jurat, Manea aconsegueix "compondre un fresc de l'ètica i l'estètica de la literatura jueva de la diàspora", al mateix temps que s'endinsa en les seves pròpies reflexions sobre la societat actual, el llenguatge, la identitat, el sofriment, el nacionalisme i la globalització, entre d'altres conceptes.

    El jurat ha estat format pel president de la Fundació Palau, Tzvetan Todorov; l'escriptor Enrique Vila-Matas; el sociòleg alemany Wolf Lepenies; el catedràtic de Teoria de la Literatura Jordi Llovet i el professor Tomàs Nofre.

    L'editorial Galaxia Gutenberg publicarà en els pròxims mesos les dues obres distingides amb aquest premi, promogut per la Fundació Palau en memòria del poeta, dramaturg, contista i assagista català Josep Palau i Fabre, especialista en l'obra de Pablo Picasso.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies