Europa press

Logo ep

    El Govern fa oficial l'ERO a Gisa per acomiadar 100 treballadors

    19:4714.02.2013

    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    La direcció d'Infraestructures de Catalunya, organisme que depèn de la Generalitat, ha lliurat el document per iniciar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a Infraestrucutres.cat --antiga Gisa-- per acomiadar 100 persones, el 47,4% de la plantilla, segons els sindicats.

    En declaracions a Europa Press, el president del comitè d'empresa, Francesc Regàs, ha explicat aquest dijous que l'ERO suposarà l'acomiadament del 47,4% dels treballadors del centre de Barcelona i del 75% del de Tàrrega (Lleida), unes xifres que considera "absolutament desmesurades".

    "Som una empresa on sempre hi ha hagut una sobrecàrrega important de treball. Jo no nego la crisi, però és evident que s'estan ensenyant amb nosaltres", ha criticat Regàs, qui veu incoherent que es plantegin els acomiadaments abans de conèixer els pressupostos del 2013.

    Segons ha explicat, l'empresa s'hauria compromès a impulsar un pla de recol·locació --tal com marca la llei quan els acomiadaments afecten més de 50 treballadors--, i la previsió és que les extincions es facin efectives el 31 de març, després que el procés de negociació s'hagi iniciat el 13 d 'aquest mes.

    Els sindicats han convocat una protesta pel dilluns 18 d'aquest mes davant de l'edifici de Gisa, al carrer Vergós, entre les 14.00 hores i les 14.30 hores.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies