Europa press

Logo ep

    El Museu Picasso acull temporalment dues obres "excepcionals"

    19:3712.02.2013

    BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

    El Museu Picasso de Barcelona acollirà fins el maig dos préstecs temporals excepcionals dins de les sales de la seva col·lecció permanent, l'oli 'Dues dones davant d'una finestra' (1927) i l'estudi en llapis i tinta xinesa 'Mademoiselle Léonie' (1910).

    Segons ha informat el centre, les dues obres prestades il·lustren períodes de la producció artística de Pablo Picasso poc o res representades a les col·leccions del museu, pel que es tracta d'una "oportunitat única".

    'Mademoiselle Léonie' és un treball previ als gravats realitzats per Picasso per al llibre de Max Jacob, 'Saint Matorel' (1911), que forma part de la col·lecció de llibres il·lustrats del museu, i que s'exposa al costat de l'obra.

    En 'Dues dones davant d'una finestra', Picasso oposa una dona fortament geometrizada a una silueta de múltiples perfils arrodonits, recordant a les divisions planes de les pintures de Picasso de les dues dècades anteriors.

    Aquesta iniciativa pretén dinamitzar la visita a les sales de la col·lecció, pel que es tracta d'una proposta amb continuïtat que es desenvoluparà amb nous préstecs més enllà d'aquest any,en que se celebra el 50 aniversari de la creació del museu.

    La iniciativa és fruit de l'estreta col·laboració amb les col·leccions d'art de The Museum of fine Arts Houston i Col·leccions Fundació Mapfre.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies