Europa press

Logo ep

    El PSC exigeix la compareixença de Boi Ruiz per aclarir si pretén privatitzar la sanitat catalana

    18:4811.02.2013

    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    El PSC ha anunciat aquest dilluns que demanarà la compareixença al Parlament del conseller de Salut, Boi Ruiz, perquè aclareixi si la Generalitat té "una agenda oculta per a la privatització del sistema sanitari català".

    En roda de premsa, els socialistes han argumentat que pretenen així que el Govern català expliqui si, com ha publicat El País, maneja un informe encarregat a una consultoria en què s'analitza emprendre un pla privatitzador que afectaria, de portar-se a terme, un mínim de 13 grans institucions sanitàries públiques.

    Fonts de la Conselleria de Salut de la Generalitat han explicat a Europa Press que "la proposta de la consultora ha estat descartada", i han emmarcat la petició de l'informe en les converses inicials que va mantenir el nou equip del departament a principis del 2011.

    "El conseller de Salut ens deu una explicació", ha sentenciat Collboni, que vol que el Govern català aclareixi què va motivar l'encàrrec de l'informe i si pensa fer cas de les recomanacions que en ell es recullen i que suposarien, segons el parer dels socialistes, la mort del sistema sanitari públic català.

    El PSC també vol que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, digui si recolzaria un pla privatitzador de la sanitat catalana que suposaria eliminar el "model d'èxit" que es va instaurar quan a Catalunya van governar l'esquerres (2003-2010).

    "L'informe és d'un gravetat alarmant. Si es confirma podríem donar per acabat el model sanitari català", ha conclòs Collboni.

    LLEI DE CONSULTES

    El portaveu del PSC ha confirmat que CiU i ERC s'han posat en contacte amb els socialistes perquè se sumin a la creació d'una ponència conjunta per elaborar la llei de consultes, una norma que va quedar truncada a la passada legislatura per l'avanç electoral.

    Collboni ha avançat que el partit prendrà en consideració la proposta de nacionalistes i republicans i prendrà una decisió després de la tradicional reunió del grup parlamentari que celebra els dimarts a la Cambra catalana.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies