Europa press

Logo ep

    Mèxic/Espanya.- El Rei agraïx a Mèxic la seua determinació per a detenir els autors de les violacions d'Acapulco

    18:4711.02.2013

    MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

    El Rei s'ha posat en contacte amb el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, per a "agrair-li" l'actuació de la policia d'este país per a intentar detenir els autors de les violacions de sis turistes espanyoles a Acapulco.

    Així ho ha revelat este dilluns el ministre espanyol d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, en roda de premsa conjunta amb el seu col·lega marroquí, Saaedín el Otmani, amb motiu del I Seminari Internacional sobre mediació al mediterrània.

    El canceller mexicà, José Antonio Meade, va telefonar al seu col·lega espanyol pel que fa ha tingut coneixement del succés, ocorregut la setmana passada, per a garantir-li que les autoritats mexicanes "farien l'impossible" per a detenir els responsables de la "brutal agressió", que el Govern mexicà "lamenta tant" com l'executiu espanyol, ha relatat García-Margallo.

    Des del primer moment, el cònsol honorari d'Espanya a Acapulco com el cònsol general a Mèxic DF, Miguel Ángel Fernández de Mazarambroz, qui es va desplaçar al lloc dels fets, han estat en "contacte permanent" amb les víctimes espanyoles, a les quals han prestat la corresponent "assistència humana" i consular, ha afegit.

    Els fets es van produir a la matinada de dimarts passat, quan cinc homes encaputxats i fortament armats van irrompre en els 'bungalous' on s'allotjava un grup de 14 turistes --sis dones espanyoles, una mexicana i set homes espanyols-- a Acapulco.

    Els encaputxats van emmordassar amb els cables dels telèfons mòbils i amb les cintes dels banyadors als set espanyols i van violar les espanyoles, les quals van denunciar després els fets davant de l'Agència de la Fiscalia General per a Delictes Sexuals.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies