Europa press

Logo ep

    Desnonaments.- Coscubiela (ICV-EUiA) critica a PP i PSOE protegir a la banca i les hipotecàries

    18:4311.02.2013

    BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

    El portaveu d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, ha assegurat aquest dilluns que l'única raó per la qual el PP i el PSOE no han encarat els desnonaments és perquè els bancs i l'Associació Hipotecària Espanyola (Ahe) "volen mantenir l'statu quo" davant del dret a l'habitatge de milers de famílies.

    En roda de premsa, Coscubiela ha assegurat que aquest dimarts el seu grup votarà a favor de la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (Pah) i que a més incorporarà el seu contingut a les seves esmenes al projecte de protecció dels deutors hipotecaris presentat pel Govern.

    Ha assegurat que comparteixen la "perplexitat i la indignació" de les famílies afectades, que no entenen com els bancs accepten la dació en pagament quan els deutors són immobiliàries o especuladors i en canvi se la neguin a les famílies quan es tracta del seu habitatge habitual, i ha demanat que com a mínim es doni el mateix tracte als uns i als altres.

    El portaveu ecosocialista ha assenyalat que el mercat hipotecari espanyol és el producte financer més segur, amb més beneficis i més garanties, perquè la garantia no és només l'habitatge dels afectats, sinó el seu patrimoni present i futur, i "fins i tot la seva vida".

    Coscubiela ha reivindicat el paper d'ICV-EUiA en la lluita contra dels desnonaments des que la problemàtica ha començat, ha agraït que la portaveu de la PAH, Ada Colau, així ho reconegués al Congrés i ha reiterat que portaran "una i mil vegades" les seves propostes al Congrés per acabar amb el que consideren un drama humà.

    Preguntat per la possibilitat que prosperi la ILP que pretén que els toros siguin declarats Bé d'Interès Cultural, ha dit que votaran en contra perquè estan en contra de qualsevol tortura animal, "es faci en nom de la cultura espanyola, catalana o mediterrània".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies