Europa press

Logo ep

    Tunísia.- Jebali admet que necessita el suport dels partits per al seu govern tecnòcrata i suggerix un gabinet mixt

    18:4311.02.2013

    MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

    El primer ministre de Tunísia, Hamadi Jebali, ha admés este dilluns que necessita el suport dels partits polítics per a crear un govern de tecnòcrates, una cosa que de moment seguix sense aconseguir, però per primera vegada ha suggerit la possibilitat de conformar un gabinet mixt que integre tant experts sense afiliació com membres de les formacions amb representació parlamentària.

    El primer ministre va anunciar dimecres, hores després de l'assassinat del líder opositor d'esquerres Chokri Belaid, que dissoldria el govern i formaria un executiu de tecnòcrates després de no haver aconseguit acordar amb les forces polítiques un gabinet d'unitat nacional.

    En vista del rebuig que la seua iniciativa ha aixecat tant en l'oposició com en el seu propi partit, Ennahda, Jebali va anunciar diumenge que dimitiria si l'Assemblea Nacional Constituent rebutja la seua proposta de govern.

    Este dilluns, el primer ministre ha insistit que la seua proposta requerix consens per part dels socis polítics, segons informa l'agència de notícies oficial TAP.

    Jebali ha evitat aclarir si preveu altres alternatives en el cas que el seu gabinet no isca endavant, tot i que no ha negat que puga barrejar a tecnòcrates i polítics en una sola administració. "Més tard es veurà el que es pot fer", ha apuntat en relació amb esta possibilitat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies