Europa press

Logo ep

    La Declaració Única Agrària permetrà tramitar l'acreditació per venda de proximitat

    19:4701.02.2013

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    La Declaració Única Agrària 2013 (Dun), que es pot presentar des d'aquest divendres fins el 30 d'abril, inclourà com a novetat la possibilitat que els productors sol·licitin el reconeixement específic per a la venda de proximitat.

    "Aquesta iniciativa vol potenciar la venda directa, dinamitzar l'economia productiva i el desenvolupament rural, i defensar els petits productors i al comerç local", ha assegurat aquest divendres en un comunicat el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mig Natural, Josep Maria Pelegrí.

    Una altra de les novetats és la implantació del correu electrònic per a la majoria dels 53 processos que aquest any es podran fer a través de la Dun, alguna cosa que farà possible l'estalvi de paper en 200.000 comunicacions.

    També permetrà declarar informació addicional sobre el presseguer i la nectarina --com la setmana inicial de maduració, la forma, i el color de la fruita--, una reclamació que havien fet els pagesos "per poder millorar la previsions de collita, de planificació i de comercialització".

    Un altre canvi respecte a altres anys és l'obligació de declarar les explotacions agràries vitivinícoles, una cosa que permetrà homogeneïtzar la base de dades del Registre Vitivinícola de Catalunya i del Sigpac, a més d'establir les bases per a una nova política agrària comuna (PAC).

    Anualment, 60.000 explotadors agraris presenten la Dun, el que genera 170.000 peticions d'ajudes que, en 2012, comportaran pagaments de 350 milions d'euros.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies