Europa press

Logo ep

    AMP.- Els crítics del PSC es desmarquen per "respecte" al catalanisme i seguiran al partit

    21:1323.01.2013

    Tenen més suports dins de la formació com els de Tura i Nadal

    BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

    Els cinc diputats del PSC que han trencat la disciplina de vot aquest dimecres al Parlament han justificat la seva decisió de no votar la declaració de sobirania "per respecte al dret a decidir dels ciutadans i a la unitat civil del catalanisme".

    Joan Ignasi Elena, Àngel Ros, Marina Geli, Rocío Martínez-Sampere i Núria Ventura han comparegut junts davant dels periodistes després de les votacions, i han assegurat que la seva decisió no ha de suposar una fractura del socialisme català i seguiran militant al partit.

    "Aquest vot no és una ruptura del PSC; al contrari: és l'expressió del pluralisme de les nostres pròpies bases", ha sentenciat l'exconsellera Geli, que ha argumentat que la seva consciència els impedia votar 'no' a la declaració, com havia decidit el grup en conjunt.

    L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que han volgut ser "terriblement respectuosos amb el partit", pel que han informat prèviament a la direcció del grup parlamentari que lidera Pere Navarro de les seves intencions.

    El líder del corrent intern socialista 'Avancem', Joan Ignasi Elena, ha precisat que la seva decisió també busca "travar ponts" amb la resta de forces progressistes, en al·lusió a ERC i ICV-EUiA, que són partidàries del dret a decidir.

    Els cincs diputats díscols han resumit que el seu vot és per defensar que en el socialisme català també hi ha partidaris del dret a decidir malgrat el 'no' del PSC, i han recordat que han votat afirmativament amb la resta dels seus companys la proposta de declaració del PSC que ha fracassat a falta de suports.

    "No busquem la fractura, sinó expressar el pluralisme d'una formació", ha sentenciat Geli, que ha avisat que ells també han estat crítics sobre com han portat les negociacions de la declaració CiU i ERC.

    Han revelat que han pres la decisió de desmarcar-se i no votar després que proposessin a la reunió del grup parlamentari d'aquest dimecres que es donés llibertat de vot o l'abstenció i fossin desestimades les dues opcions.

    NO ESTAN SOLS

    Els cinc diputats han assegurat que no estan sols i tenen més suports dins del partit com els dels exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura i els exdiputats Laia Bonet, Antoni Comín i Daniel Font.

    Segons han explicat, també tenen l'aval dels eurodiputats Maria Badia i Raimon Obiols, l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, l'exsecretari general de Mobilitat Manel Nadal i la regidora socialista a Girona Pia Bosch.

    Tant Elena com Ros van disputar a Navarro el lideratge del partit a l'últim congrés del PSC, i després de guanyar, l'actual primer secretari els va incloure a la direcció del partit i en les llistes socialistes de les últimes eleccions autonòmiques.

    Abans de començar el ple, Navarro havia confiat que no hagués desmarquis ja que la decisió de votar 'no' havia arribat després de debatre's "democràticament" en el si del grup parlamentari socialista.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies