Europa press

Logo ep

    Barcelona acull la I Jornada per a pacients amb síndrome de Lynch

    18:0110.11.2012

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    L'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron-Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) han coordinat de manera conjunta aquest dissabte a Barcelona la primera Jornada per a familiars i pacients amb síndrome de Lynch.

    L'acció busca donar l'oportunitat a les famílies de conèixer millor la problemàtica de la malaltia, compartir els últims avenços mèdics, interactuar amb altres persones en la mateixa situació i promoure la fa poc fundada Associació de Famílies Afectades per la síndrome de Lynch (AFAL).

    La doctora del VHIO Judith Balmaña i el doctor del Clínic Francesc Balaguer han explicat que encertar amb el diagnòstic com més aviat millor i detectar els casos encara sense diagnosticar milloraria la qualitat de vida dels pacients i ajudaria en la prevenció del càncer.

    En aquest sentit, els metges han concretat que la síndrome de Lynch és el causant del 2% dels càncers colorectals, el que es tradueix en entre 500 i 900 diagnòstics anuals que es podrien evitar amb més informació i el seguiment adequat.

    Els doctors han explicat que per cada cas de síndrome de Lynch detectat es poden "identificar de mitjana 2 o 3 casos asimptomàtics en la família", que haurien d'entrar en un programa de seguiment exhaustiu.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies