Europa press

Logo ep

    25-N.- Herrera demana la independència energètica per aconseguir una independència política real

    14:0007.11.2012

    BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

    El candidat d'ICV-EUiA a la Generalitat, Joan Herrera, ha advocat aquest dimecres per la independència energètica de Catalunya, com a manera de garantir l'exercici del dret a decidir i la independència política real.

    En un esmorzar informatiu a la Llotja de Mar, organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, Herrera ha advocat perquè l'any 2020, el 30% de l'energia que s'emeti a Catalunya provingui de les fonts renovables, i arribar a també un estalvi energètic del 30%.

    Sense afrontar el debat elèctric, es podrà "parlar molt d'independència política, però no podrem encarar el futur com a país", ha assegurat, pel que ha fet una crida a l'empresariat català d'advocar per les energies renovables i la sostenibilitat.

    Herrera ha advocat per posar al dia el Pla d'Energia de Catalunya per impulsar fonts d'energia com biomassa, geotèrmica, solar i eòlica i implementar estratègies d'estalvi del consum.

    Segons ell, cal deixar enrere les retallades i "apostar per una economia que opti per la independència energètica", capaç de plantar cara des de Catalunya a reptes universals com el canvi climàtic.

    L'austeritat "ha portat a un escenari de sofriment" perquè són les classes populars les que segons l'opinió d'Herrera estan assumint tot el pes de la crisi, pel que ha advocat per impulsar des de la Generalitat polítiques redistributives.

    A més, cal que el sector públic, "igual que es va fer a Finlàndia als anys 90, inverteixi en l'economia productiva i serveis públics de qualitat, que atreuen inversió, per sortir de la crisi". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies