Europa press

Logo ep

    Més de 5.000 persones es manifesten contra les retallades educatives a Barcelona

    21:0327.10.2012

    BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

    Unes 5.500 persones segons la Guàrdia Urbana --60.000 segons l'organització-- s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona contra les retallades educatives.

    En una marxa iniciada a les 18.00 hores a la plaça Urquinaona sota el lema 'Per l'educació pública. Cap retallada', els manifestants han recorregut la Via Laietana per dissoldre's passades les 19.30 hores en la plaça Sant Jaume.

    A la marxa s'han adherit sindicats, associacions de pares, entitats pedagògiques i organitzacions estudiantils per reclamar, entre d'altres coses, que les substitucions es reforçin des del primer dia, es baixi la ràtio d'alumnes per aula i es contracti a personal de suport.

    En un manifest unitari, els organitzadors han criticat les mesures d'ajust dels governs espanyol i català i han lamentat que "afecten molt negativament" a la qualitat dels centres públics i les condicions del seu professorat.

    Per aquesta raó, han lamentat que aquestes mesures "són injustes i no resolen els problemes de l'escola, sinó que els agreugen", i han reclamat que els diners públics s'utilitzin per consolidar l'educació pública i no per rescatar als bancs.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies