Europa press

Logo ep

    CatalunyaCaixa reiniciarà la seva venda després de recapitalitzar-se per fins a 10.825 milions

    18:3128.09.2012

    BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

    CatalunyaCaixa reiniciarà el seu procés de venda "en el menor termini possible" una vegada sigui recapitalitzada amb els fons europeus, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb motiu de la publicació dels resultats del test d'estrès elaborat per Oliver Wyman sobre la banca espanyola.

    Les necessitats de capital estimades, que seran la base per procedir a la recapitalització, són de 6.488 milions d'euros a l'escenari base i de 10.825 milions d'euros al de màxim estrès.

    Fonts de l'entitat han explicat a Europa Press que la xifra de recapitalització, tant a l'escenari base com el de màxim estrès, està "totalment vinculada" a l'elevada exposició immobiliària de CatalunyaCaixa, generada en la seva totalitat amb anterioritat al 2008, i a la forta depreciació aplicada als actius immobiliaris d'acord amb els escenaris d'estrès plantejats.

    CatalunyaCaixa és una de les entitats amb més proporció d'actius immobiliaris --crèdit promotor i actius adjudicats-- en el seu balanç, amb el 24,1% dels actius, respecte del 8,8% de mitjana de les principals entitats.

    Les mateixes fonts han afegit que la recapitalització i el traspàs dels actius immobiliaris al banc dolent "garanteix un futur solvent, sense risc immobiliari i fa l'entitat molt atractiva per a potencials compradors".

    Està previst que l'entitat catalana actualment intervinguda pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) s'integri en un altre grup financer d'elevada solvència que prengui el relleu de l'organisme del Govern central.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies