Europa press

Logo ep

    Manos Limpias denuncia Mas a la Fiscalia per 'sedició i coaccions' a l'estat

    12:5717.09.2012

    MADRID, 17 (EUROPA PRESS)


    El sindicat de treballadors públics Mans Netes ha presentat aquest dilluns en la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, perquè considera que va incitar i agitar a anar a la manifestació independentista de la Diada, el que, segons la seva opinió, constituiria "un delicte de sedició i un altre de coaccions a les institucions de l'Estat".


    A l'escrit dirigit al Ministeri Públic, el sindicat detalla que en la manifestació amb motiu de la Diada que va recórrer els carrers de Barcelona el passat 11 de setembre amb el lema 'Catalunya, un nou Estat d'Europa', va participar gairebé tot el Govern de la Generalitat tot i que durant la mateixa es van abocar "insults a Espanya i les seves institucions".


    A més, el sindicat lamenta que en aquesta jornada es van cremar a Barcelona banderes espanyoles i assegura que havia vehicles dels Mossos d'Esquadra que lluïen banderes independentistes.


    El sindicat també recorda que l'endemà es va produir el furt de la bandera d'Espanya al parlament català per part de diputats de SI i la van dipositar al Museu d'Història de Catalunya.


    Mans Netes també assenyala que el president de l'executiu català ha encoratjat "el pacte i la insubmissió fiscal" i lamenten que s'ha compromès a crear estructures d'Estat.


    ACTUAR ABANS DE LA INDEPENDÈNCIA


    Tots aquests fets constitueixen, segons Mans Netes, un delicte de sedició en el seu grau de preparació, temptativa, provocació i conspiració que ataca l'ordre constitucional.


    "El que s'ha produït és una voluntat ferma d'independentisme, de secessionisme, de desafiament, de trencament amb Espanya i amb les seves institucions vulnerant la nostra Carta Magna i incorrent a més en un delicte de sedició", assegura el sindicat, que crida a actuar abans que es produeixi una declaració formal d'independència.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies