Europa press

Logo ep

    Tenis/Wimbledon.- Serena Williams s'adjudica el seu cinquè Wimbledon i iguala la seva germana Venus

    18:4907.07.2012

    MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

    La tenista estatunidenca Serena Williams ha conquistat el seu cinquè Torneig de Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada, després d'imposar-se a la final a la polonesa Agnieska Radwanska (6-1, 5-7 i 6-2), per la qual cosa iguala en títols la seva germana Venus i aixeca el seu catorzè 'gran'.

    Tot semblava llest a la pista central de l'All England Tennis Club per a un nou èxit de Williams, però el guió no ha sortit d'acord amb la previsió, ja que Radwanska ha lluitat molt una vegada que s'ha tret els nervis del començament. Tot i això, era la primera final d'un Grand Slam per a la polonesa, mentre que Williams està més que acostumada.

    L'estatunidenca ha començat la trobada amb molta intensitat, sabent que Radwasnka pagaria la quintada, i aviat s'ha adjudicat un parcial de 5-0. La polonesa no era capaç de fer front al vendaval de joc de Williams i només podia encomanar-se que la pluja aturés la trobada.

    Radwanska salvava dues boles de set en el sisè joc del partit i es col·locava 5-1. El seu joc havia millorat molt, es mostrava més agressiva i se centrava a realitzar un gran segon parcial, ja que el primer semblava insalvable i l'ha acabat cedint per 6-1.

    L'organització decidia suspendre el partit durant uns minuts, ja que estaven començant a caure unes petites gotes sobre l'herba, cosa que ha servit a Radwansksa per acabar de centrar-se. La polonesa ha tornat molt centrada després del descans i a Williams li ha costat seguir el ritme tot i que ha aconseguit un 'break' en el tercer joc.

    En aquesta ocasió, la número tres del món no ha caigut i ha continuat forçant el servei de l'estatunidenca fins que ha aconseguit un trencament que igualava les tandes (4-4). Williams no s'esperava la reacció de la polonesa i Radwanska ho ha aprofitat per donar la sorpresa i adjudicar-se el segon parcial per 7-5.

    L'estatunidenca s'ha centrat en el partit en el set definitiu i ha tornat a obtenir el control de la trobada. Radwanska no ha reduït el nivell però Williams ha desplegat el seu millor tenis i ha pressionat el servei de la polonesa fins que ha acabat cedint. La número tres del món havia salvat ja dues boles de trencament en el tercer joc del parcial però no ha aconseguit mantenir el seu servei en el cinquè.

    Williams es col·locava amb 3-2 a favor i servia per obtenir el 4-2. Ha estat el moment en el qual Radwanska s'ha pres completament del partit i ha donat per perduda una final que anava acostant-se a les mans de Serena Williams. L'estatunidenca tornava a trencar el servei de la polonesa i no ha tardat a adjudicar-se l'últim set per 6-2.

    Així, Serena Williams s'imposa per cinquena vegada a Wimbledon i iguala en els cinc títols la seva germana Venus. De fet, entre les dues ja superen els nou triomfs de Martina Navratilova. A més, l'estatunidenca aconsegueix el seu catorzè Grand Slam i encara podria seguir augmentant el seu palmarès, ja que també disputa la final de dobles.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies